Hesabım
    75. Emmy Ödülleri'nin Sürprizleri & Hayal Kırıklıkları

    Succesion, The Bear ve Beef'in tüm ödülleri süpürdüğü 75. Emmy Ödülleri'nin sürprizleri ve hayal kırıklıkları...

    HBO / FX / AMC

    2022-2023 TV sezonu için verilen 75. Emmy Ödülleri'nin 2023'ün Eylül ayında yapılacak olan ödül töreni, Hollywood grevleri nedeniyle bu yıla ertelenmişti. Uzun zamandır beklenen ödüller nihayet Pazartesi gecesi düzenlenen törenle sahipleriyle buluştu.

    "Succession", "The Bear" ve "Beef" dizilerinin kendi kategorilerindeki neredeyse tüm ödülleri topladığı gecede büyük sürprizler yaşandığını söylemek pek mümkün değil, ancak yine de bazı şaşırtan kazananlar ya da kaybedenler oldu. İşte 2023 Emmy Ödülleri'nin sürprizleri ve hayal kırıklıkları...

    75. Emmy Ödülleri Sahiplerini Buldu!

    "Better Call Saul" Tüm Zamanların En Çok Reddedilen Dizisi Oldu

    Bob Odenkirk liderliğindeki "Better Call Saul"un hayranları, defalarca Emmy adaylığı alan ancak bir tane bile ödül kazanamayan dizinin final sezonunda nihayet ödüllendirileceğini umuyordu. Ancak "Better Call Saul" En İyi Drama dizisi kategorisinde "Succession"a yenildi ve Odenkirk, En İyi Erkek Oyuncu ödülünü Kieran Culkin'e kaptırarak Saul Goodman performansıyla Emmy ödülünü kucaklama şansını tamamen kaybetti. Dizi şimdiye kadar 53 Primetime Emmy adaylığı almasına rağmen tek bir kategoride bile kazanamayarak tarihe geçti.

    "The Last Of Us" Creative Arts Emmy Ödülleri'nin Dışında Ödül Kazanamadı

    "The Last of Us"ın Creative Arts Emmy ödülleri, dizilerin karakter odaklı hikayelere odaklandığında parladığını kanıtlıyor. Emmy Ödülleri'nin pek çok teknik kategorisi, geçtiğimiz hafta sonu düzenlenen Creative Arts (Yaratıcı Sanatlar) Emmy Ödül Töreni'nde sahipleriyle buluştu ve hem Nick Offerman hem de Storm Reid, konuk oyuncu performanslarıyla ödüle layık görüldü. Kıyamet sonrası drama, diğer teknik ödüller açısından da iyi bir performans sergiledi ama Primetime Emmy ödüllerinden herhangi birini kazanamadı. "Succession"ın ne kadar güçlü bir finale çıktığı göz önüne alındığında, "The Last of Us"ın HBO'nun diğer devine yenilmesi şaşırtıcı değil ve önümüzdeki yıllarda ödüle uzanabilir.

    "Ted Lasso" Tamamen Görmezden Gelindi

    İlk iki sezonu boyunca Emmy'de ezici bir performans sergileyen "Ted Lasso" En İyi Komedi Dizisi ödülünün yanı sıra En İyi Erkek Oyuncu (Jason Sudekis), En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu (Brett Goldstein) ödülünü ikişer kez kazandı. Dizinin toplam 13 Emmy Ödülü arasında Hannah Waddingham'ın 2021'deki En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu ödülü de yer alıyor.

    Emmy ödüllerinin genellikle bir diziyi seçip birkaç yıl boyunca ona bağlı kalmasına alışkınız. Ancak "Ted Lasso"nun üçüncü ve muhtemelen son sezonu eleştirmenler, izleyiciler ve görünüşe göre Emmy seçmenleri tarafından pek beğenilmedi ve bu yıl tamamen dışlandı. Dizi, bu yıl aldığı 21 adaylıktan yalnızca 3 kategoride (Konuk oyuncu olarak Sam Richardson ve orijinal müzik ve şarkı sözleri için iki Yaratıcı Sanatlar Emmy ödülü) ödüle ulaştı.

    "The Bear" Tüm Emmy'leri Kazandı

    FX'in restoran draması "The Bear" birinci sezonuyla, "Ted Lasso"nun yerine sadece En İyi Komedi Dizisi ödülünü almakla kalmadı, hemen hemen diğer her şeyi kazandı: erkek oyuncu (Jeremy Allen White), yardımcı kadın oyuncu (Ayo Edebiri) ve yardımcı erkek oyuncu (Ebon Moss-Bachrach), yönetmenlik ve yazarlık (her ikisi de Christopher Storer). Bu ödüllerin Hulu'da ilk kez Haziran 2022'de yayınlanan bir sezona ait olduğu düşünüldüğünde bu başarı daha da dikkat çekici. "The Bear"ın ikinci sezonuyla en iyi komedi dalında Altın Küre ve Eleştirmenlerin Seçimi ödüllerini kazandığı göz önüne alındığında, Carmy and Co.'nun Eylül ayında 2023-2024 Emmy ödülleri için tekrar menüde olacağını söylemek doğru olur.

    Elton John, Kariyerini EGOT Kazananı Olarak Taçlandırdı

    Sir Elton John, "Farewell From Dodger Stadium" programıyla En İyi Canlı Variety Programı kategorisinde Emmy kazandı ve Emmy, Grammy, Oscar ve Tony ödüllerini kazananlar için kullanılan, son derece prestijli EGOT statüsüne ulaşan 19. isim oldu. Disney+ üzerinden yayınlanan konser, Elton John'un son Kuzey Amerika konseri olmasının yanı sıra, 1975'te Dodger Stadyumu'nda arka arkaya kapalı gişe gösterileri gerçekleştiren sanatçı için tam bir kariyer dönüm noktası.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top