Hesabım
    "Game of Thrones" Yaratıcıları, Tartışmalı Son Sezonun Arka Planını Anlattı

    Game of Thrones'un yaratıcıları David Benioff ve D.B. Weiss, HBO ile yaşadıkları yaratıcı ayrılıkların arka planını anlattı.

    HBO

    "Game of Thrones"un yaratıcıları, sonunda dizinin tartışmalı 8. sezonunun ardındaki sıkıntıları açıkladı.

    David Benioff ve D.B. Weiss, yazar George R.R. Martin'in eserini TV'ye uyarlama iznini aldıktan sonra, dizinin inanılmaz başarısı nedeniyle tüm dünyada tanındı. HBO yapımı dizi hızla tüm zamanların en ikonik dizilerinden biri haline geldi, ancak final zamanı geldiğinde, beğenilerin yerini eleştiriler almıştı.

    Netflix'te yayınlanacak yeni projeleri "3 Body Problem" için Wall Street Journal'a konuşan Benioff ve Weiss, HBO ile AT&T birleşmesinin neden olduğu yönetim bozukluklarının "Game of Thrones"un hayal kırıklığı yaratan son sezonuna yol açan büyük bir istikrarsızlığa neden olduğundan bahsettiler.

    3 Cisim Problemi
    3 Cisim Problemi
    Vizyon tarihi 2024-03-21 | Dak.
    Diziler : 3 Cisim Problemi
    beraberinde Jovan Adepo, Liam Cunningham, Eiza Gonzalez
    Üyeler
    3,1

    Benioff, "Bir şirketle beş yıllık bir anlaşma imzaladığınızda, o şirketin istikrarlı olmasını istersiniz, böylece işinizi yaparken yalnız kalabilirsiniz ve telefon şirketi tarafından satın alınması konusunda endişelenmenize gerek kalmaz." derken Weiss "İster kişilerarası işlev bozukluğu ister kurumsal işlev bozukluğu olsun, işlevsizlik her şeyden daha fazla projeyi öldürür." ifadelerinde bulundu.

    AT&T'nin HBO'yu satın alma kararının, "Game of Thrones"un 8. sezonundaki düşüşte kesin bir rol oynadığını söylemek bir zor ancak Benioff ve Weiss'ın yeni yönetimle anlaşamadığı biliniyor. Wall Street Journal, AT&T yöneticilerinin bir zamanlar "Game of Thrones'un telefonunuza sığacak şekilde dikey olarak çekilip çekilemeyeceğini" sorduğunu ve dizinin atıştırmalık mini bölümleri yapılması fikrini de açıkça tartıştığını belirtiyor.

    Benioff ve Weiss başlangıçta "Game of Thrones"u sinemalarda yayınlanacak bir film üçlemesi ile tamamlamayı planlıyordu. George R.R. Martin de, normal bir sezon yerine bir film üçlemesiyle final yapmayı planladıklarından bahsetmişti. Ancak kanal yöneticileri bununla ilgilenmiyordu ve Benioff'un belirttiğine göre, kendisine HBO'nun "dışarıdaki gişe" değil "evdeki gişe" ile ilgilendiği söylenmişti.

    AT&T'nin yürütme gücü olarak tanıtılması, muhtemelen 8. sezonun tamamlanmasıyla ilgili bazı mücadelelere katkıda bulundu. Ancak "House of the Dragon"ın başarısı göz önüne alındığında HBO, hala mükemmel "Game of Thrones" TV şovları üretebildiğini kanıtlıyor.

    "Game of Thrones"un finali ise kısalan bölüm sayıları, karakterlerdeki değişimlerin önceki sezonlara kıyasla çok ani gelişmesi ve tutarsızlık gibi nedenlerle hayranlar tarafından çok eleştirilmiş, hatta final sezonunun yeniden çekilmesi için imza kampanyaları başlamıştı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top