Hesabım
    "Shōgun" Oyuncuları ve Yönetmeni "Game of Thrones" Benzetmelerine Tepki Gösterdi

    Dizinin oyuncuları ve yönetmeni "Game of Thrones" benzetmelerine pek katılmıyor...

    FX

    James Clavell'in 1975 tarihli aynı adlı romanından uyarlanan FX dizisi "Shōgun" Disney+'ta yayınlanan ilk bölümleriyle büyük beğeni topladı. 17. yüzyılda, feodal Japonya'da geçen diziye yapılan ilk yorumlarda "Game of Thrones" benzetmesi sıklıkla yer alıyor ancak "Shōgun"ın yönetmeni ve oyuncuları, bu benzetmeye biraz mesafeli.

    Yönetmen Jonathan van Tulleken, Deadline'a verdiği bir röportajda, dizinin HBO'nun popüler fantastik yapımından ne kadar farklı olduğunu açıkladı. Hatta "Shōgun" için "Succession" ya da "House of Cards" benzetmesinin daha doğru olacağını belirtti:

    "Aslında bu bir karakter hikayesi ve entrikayı konu alıyor. Bu, şiddetin birdenbire ortaya çıkabileceği tehlikeli bir dünya ama asıl tehlike entrikalarda yatıyor. Bir konuşma da her şey kadar tehlikeli olabilir. Game of Thrones'tan daha iyi bir karşılaştırma Succession veya House of Cards olacaktır.

    Bu Japonlarla el ele yapılıyor çünkü iki kültürün birbiriyle karşılaşması ve birbirimizde kendimizi görmesiyle ilgili bir hikaye. İzleyicinin gelişmişliği ve anlatmak istediğimiz hikayeler açısından batı bakışı çok geride bıraktık. Aslında gerçekten anlatmak istediğimiz şey, siyasi entrikaların, hapislerin ve tuzağa düşürülmelerin hikayesi."

    Dizinin oyuncuları da "Game of Thrones" karşılaştırmaları konusundaki tartışmaya dahil oldular. Hiroyuki Sanada, Cosmo Jarvis ve Anna Sawai, Digital Spy ile gerçekleştirdikler röportajda iki dizinin farklılaştığı noktalara dikkat çektiler.

    Sanada, karşılaştırmalar hakkında "Her şeyi orijinal yapmaya çalıştık. Bunu pek düşünmedim" dedi. "Shōgun'u yapıyormuşuz ve onu olabildiğince iyi hale getiriyormuşuz gibi hissettim" diyen Jarvis ise "Game of Thrones"u hiç izlemediğini belirtti.

    Sawai "Game of Thrones" ile birlikte anılmaktan gurur duyduğunu ekleyerek şunları söyledi: "Bu orijinal bir uyarlama ve biz onu yeniden yaratmaya veya ona benzemeye çalışmıyoruz. Sadece bazı insanlarda aynı izlenimi verdiği oluyor."

    Siyasi entrikalar ve yapımın büyüklüğü konusunda iki dizi benzerlik gösterse de "Shōgun" tarihi olaylara dayanması ve fantastik unsurlara sahip olmaması nedeniyle "Game of Thrones"tan tamamen ayrılıyor.

    "Shōgun", 10 bölümlük bir dizi olarak tasarlandı ve Clavell'in orijinal kitabında yer alan olayları ele aldıktan sonra devam ettirilmesi planlanmadı. Ancak övgü dolu yorumların ardından ikinci sezonun gelmesi olası görünüyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top