Hesabım
    "Star Wars: The Acolyte" Dizisinde "Matrix" Etkisi

    Dizinin yaratıcısı Leslye Healand, "Matrix" bağlantılarının kasıtlı ve amaçlı yapıldığını söylüyor.

    Disney

    Lucasfilm, Star Wars prequel üçlemesinden onlarca yıl öncesinde, Yüksek Cumhuriyet döneminde geçen yeni dizisi "The Acolyte"in çekimlerini geçtiğimiz aylarda tamamladı ve diziden ilk tanıtımı yayınladı.

    "Russian Doll" dizisinin yazarı ve yönetmeni Leslye Headland tarafından yaratılan dizi, eski bir Padawan'ın bir dizi suçu araştırmak için Jedi Ustası ile yeniden bir araya gelmesini anlatan bir kara gizem olarak özetleniyor.

    Karşılaştıkları güçler, genel bir 'Phantom Menace' estetiğine ve Çin wuxia filmlerinden etkilenen çok sayıda dövüşe katılan çeşitli bir oyuncu kadrosuna sahip bir dizide beklenenden çok daha kötü niyetli.

    "The Acolyte"taki bir diğer büyük etki ise "The Matrix"e ait. Healand, Empire'a verdiği röportajda, Wachowskilerin üçlemesiyle olan bağlantıların kasıtlı ve amaçlı olduğunu söylüyor; buna, Matrix üçlemesinde Trinity'i canlandıran Carrie-Anne Moss'un dizide Jedi Ustası Indara'yı canlandırması da dahil:

    "Ben şahsen bir Force-fu dövüşünde hayal edebileceğiniz en yüksek statüye sahip birini görmek istedim; biri içeri girecek ve siz de hemen 'Ah, bu odadaki en güçlü Jedi' diyeceksiniz. İşte o Trinity."

    Beğenilmeme Rekoru Kıran "Star Wars: The Acolyte" İçin Birden Fazla Sezon Planlanıyor

    Moss da yeniden aksiyon rolüne geri döndüğü için çok mutlu olduğunu belirtiyor:

    Ruhumun içinde, bu Jedi Ustasını oynamak ve dövüş için antrenman yapmak inanılmaz bir deneyimdi. Bir yanım aksiyonu ne kadar sevdiğimi unutmuş. Bayıldım. Zor. Ama bunu yapabildiğim için gerçekten çok heyecanlandım ve bunu iyi bir şekilde yapmak istedim."

    Headland'in diğer bazı "Star Wars" filmlerinden daha küçük ölçeğe ve yakınlık duygusuna sahip olacağını belirttiği dizide başrolleri Amandla Stenberg, Lee Jung-Jae ve Dafne Keen paylaşıyor.

    "The Acolyte" 4 Haziran'da Disney+'ta gösterime girecek!

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top