Hesabım
    Mike Flanagan, Edgar Allan Poe Eseri "The Fall of The House of Usher"ı Uyarlayacak

    Mike Flanagan, Netflix ile yeni bir proje üzerinde çalışmaya başladı.

    Midnight Mass dizisinin Netflix'teki yerini almasının ardından Mike Flanagan, yeni bir proje için harekete geçti. Mini dizi olarak karşımıza çıkacak olan yapım, korku türünde olacak. Adı ise The Fall of the House of Usher olarak açıklandı. Duyuruya göre The Fall of the House of Usher, ünlü yazar Edgar Allan Poe'nun kitaplarından ilhamla hayata geçirilecek.

    The Fall of the House of Usher, adını doğrudan Edgar Allan Poe'nun bir hikayesinden alıyor. İlk kez 1839 yılında Burton's Gentlemen's Magazine'de yayınlanan kısa hikaye, isimsiz bir anlatıcının arkadaşı Roderick Usher'ın yanına gitmesiyle başlar. Çünkü kişi, arkadaşından bir mektup almıştır ve mektupta kötü bir hastalığa yakalandığından, yardıma ihtiyacı olduğundan bahsediyordur. Aynı zamanda Roderick'in kız kardeşi de katalepsiden muzdariptir. Roderick, bir süre sonra eve davet ettiği arkadaşına, evin esasen canlı olduğuna inandığını söyler. Roderick, arkadaşına Mad Trist kitabını okumaya karar verir. O okuma yaparken, evin bizzat olayları onlara yaşatmaya başladığını fark eder.

    Fantastik ögelerin ön planda olduğu The Fall of The House of Usher, Melinda Nishioka,  Emmy Grinwis ve Michael Fimognari'nin yürütücü yapımcılığında hayata geçirilecek. Mike Flanagan daha önce de farklı yazarların kitaplarını diziye dönüştürmüştü. Shirley Jackson'ın korku romanını The Haunting of Hill House'a, Henry James'in The Turn of The Screw'unu ise The Haunting of Bly Manor'a uyarlamıştı. Son olarak Christopher Pike'ın yazarı olduğu Midnight Mass, Netflix'te yayın hayatına başladı.

    Ayrıca Mike Flanagan'ın gelecek projeleri arasında 2022'de yayınlanmayı bekleyen The Midnight Club bulunuyor. Bu durumda The Fall of The House of Usher'ın 2023'ten önce gösterimini yapamayacağı düşünülüyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top