Hesabım
    Friends Dizisindeki Gunther Rolüyle Tanınan "James Michael Tyler" Hayatını Kaybetti

    Başarılı oyuncu, 59 yaşında yaşamını yitirdi

    "Friends" dizisindeki Gunther rolüyle daha çok tanınan ve sevilen aktör James Michael Tyler, pazar sabahı prostat kanseri sebebiyle hayatını kaybetti. Menajerinin ölüm haberini verdiği oyuncu 59 yaşındaydı. Tyler, Los Angeles'taki evinde huzur içinde son günlerini yaşadı. Oyuncuya Eylül 2018'de ileri prostat kanseri teşhisi konmuştu.

    Tyler, hikayesini bu yılın başlarında “Today”le paylaştı. Ayrıca, prostatlı bireylerin 40 yaşında ilk kan testi yaptırmaları için kampanya yürütücüsü olarak çalıştı. Menajeri yaptığı açıklamada, "Michael'ın sevdikleri onu bir aktör, müzisyen, kanser farkındalığı savunucusu ve sevgi dolu bir koca olarak tanıyordu. Michael canlı müziği severdi, Clemson Tigers'a tezahürat yapardı ve sık sık kendini eğlenceli ve plansız maceraların içinde bulurdu. Onunla bir kez tanışmış olsaydınız, ömür boyu bir arkadaş edinirdiniz.” dedi.

    Friends”in ortak yaratıcıları Marta Kauffman ve David Crane, yaptıkları açıklamada; "Kalbimiz Jennifer Carno'yla atıyor. James gerçekten kibar, tatlı bir adamdı. Friends'te figüran olarak başladığında, benzersiz ruhu gözümüze çarptı ve onu bir karakter yapmamız gerektiğini biliyorduk. Gunther'in karşılıksız aşkını inanılmaz derecede bağdaştırıcı hale getirdi.“ dedi.

    "Friends"in ötesinde, Tyler'ın oyunculuk çalışmaları 1992'ye kadar uzanıyor ve bunlara "Sabrina the Teenage Witch", "Scrubs" ve "Modern Music" gibi diziler de dahil. Tedavi gördüğü sırada, çeşitli yerli ve yabancı film festivallerinden en iyi erkek oyuncu ödüllerini kazanan “The Gesture and the Word” ve “Processing” adlı iki kısa filmde rol alarak oyunculuk yapmaya devam etti.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top