Hesabım
    Michael Douglas, Apple Dizisinde Benjamin Franklin'i Canlandıracak

    Ödüllü oyuncu Michael Douglas'ın yeni TV projesi belli oldu

    Rex Features / PictureGroup

    Michael Douglas, ABD'nin kurucusu ve mucit Benjamin Franklin olarak yeni bir Apple TV+ dizisine liderlik ediyor. Oscar ödüllü oyuncu, Pulitzer ödüllü Stacy Schiff'in "A Great Improvisation: Franklin, France and the Birth of America" adlı kitabına dayanan Apple TV Plus dizisinde tarihin en büyük beyinlerinden birinin ikonik hikayesinde başrolü oynayacak.

    Diziyi, 2008'de HBO için John Adams mini dizisini yazıp, yapımcılığıyla Emmy kazanan ve bu döneme yabancı olmayan Kirk Ellis yazacak. Emmy ödüllü Tim Van Patten (Boardwalk Empire, The Sopranos) ise yönetmen koltuğunda oturacak. Douglas ve Schiff de yapımcı olarak görev yapacak. Bir basın açıklamasına göre, drama "Benjamin Franklin'in kariyerinin en büyük kumarlarından birinin heyecan verici hikayesini" keşfedecek.

    Dizi, 70 yaşındaki bir Franklin'in herhangi bir diplomatik eğitim almadan, Fransa'nın mutlak monarşisini, Amerika'nın küçük demokrasi deneyini garanti altına almaya nasıl ikna ettiğini gösterecek. Açıklama, "Franklin, şöhreti, karizması ve yaratıcılığı sayesinde İngiliz casuslarını, Fransız muhbirleri ve düşmanca meslektaşlarını geride bıraktı." diye devam ediyor.

    Douglas, ikonik figürleri oynamaya yabancı değil. Daha önce, 2003 yapımı PBS mini dizisi Freedom: A History of US'de Franklin'i seslendirmişti. Douglas'ın bugüne kadar oynadığı en önemli tarihsel figür, Behind the Candelabra'daki Liberace olmuştur. Elbette, gösterişli piyanist Liberace ve saygın devlet adamı Franklin'in pek ortak noktası yokmuş gibi görünebilir ama ikisi de şovmenliğin önemini anlamıştı. Dizinin yayıncıda ne zaman başlayacağına dair henüz bir bilgi yok.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top