Hesabım
    Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy’nin Dizisi, 15 Ülkeye Satıldı

    Zelenskiy'li dizi, ülkesinde 2015 yılında yayınlanmıştı

    BBC Türkçe'nin haberine göre, Ukrayna Devlet Başkanı Volodomir Zelenskiy’nin siyasete girmeden önce kendi ülkesinde yayınlanan ve başrolde oynadığı dizisi Servant of the People, yeniden popüler oldu. Dizinin yayın haklarını elinde bulunduran İsveç menşeli bir ajans, geçen hafta tekrar popüler olan diziyi 15 ülkeye sattıklarını açıkladı.

    AFP Haber Ajansı'na bir açıklama yapan, Eccho Rights isimli ajansın ortaklarından Nicola Soderlund, 15 ülkeye satış dışında, 20 ülkeyle de görüşme halinde olduklarını belirtti. Türkçe karşılığına göre adı “Halkın Hizmetkârı” olan dizi 2015 - 2019 yılları arasında yayınlandı. Zelenskiy, dizide tarih öğretmeni Vasiliy Goloborodko’yu canlandırıyordu.

    Karakter, dizide viral olan bir basın açıklaması sayesinde, sistemden bıkmış durumda olan halkın oyları sayesinde devlet başkanı seçiliyor. Zelenskiy’nin şu an ülkeyi yönettiği iktidar partisinin ismi de dizideki hikayeden esinlenerek konuldu. Halkın Hizmetkarı Partisi, 31 Mart 2018'de resmen Adalet Bakanlığı'na kayıt edildi. Dizinin haklarını elinde bulunduran firma, Netflix’le de görüşme yaptıklarını ekledi. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top