Hesabım
    "Black Mirror" Geri Dönüyor!

    Netflix, yeni bölümler için çalışmalara başladı

    Variety'nin haberine göre, Netflix'te yeni bir “Black Mirror” sezonu için hazırlıklar başladı. Distopik dramanın 5. sezonunun Haziran 2019'da yayınlanmasından bu yana, neredeyse üç yıl geçti. Ve şimdi kaynaklar antoloji dizisi Black Mirror'ın yeni bir sezonunun şekillendiği ve oyuncu seçimlerinin devam ettiği müjdesini veriyor. Hikayelerle ilgili ayrıntılar gizli tutulurken, 6. sezonda Andrew Scott, Anthony MackieYahya Abdul-Mateen II ve Topher Grace'in rol aldığı, yalnızca üç bölümden oluşan 5. sezondan daha fazla bölüm içereceği bildiriliyor. Son sezonun kapsam olarak daha da sinematik olduğu ve her bölümün ayrı bir film olarak ele alındığı da gelen bilgiler arasında.

    “Black Mirror”ın yeni sezonu, yaratıcı Charlie Brooker ve yaratıcı ortağı Annabel Jones'un Ocak 2020'de Endemol Shine Group tarafından desteklenen yapım şirketleri House of Tomorrow'dan ayrılmasından bu yana ortaya çıkan ilk sezon olacak. Çiftin Broke and Bones adındaki yeni prodüksiyon şirketlerini açmaları uzun sürmedi ve Netflix, şirketin beş yıllık süre zarfında 100 milyon dolarlık bir değere ulaşabilecek bazı bölümlerine yatırım yaparak, Brooker ve Jones ile mega bir anlaşma yaptı.

    Brooker ve Jones, House of Tomorrow'dan ayrıldığında “Black Mirror”ın hakları, Banijay Group tarafından 2020 yazında satın alınan ana şirket Endemol Shine Group'ta kalmıştı. Bu düzenleme Brooker ve Jones'un Black Mirror'a devam etmesini engelledi. Sonunda bir anlaşmaya varıldı ve “Black Mirror”ın hem format, hem de daha önceden çekilmiş sezonlarının haklarını elinde bulunduran şirketin dağıtım kolu Banijay Rights, hit şovun lisansını Netflix'e verdi.

    Charlie Brooker her ne kadar Netflix için ufak tefek başka projelerde yer alsa da, adı hala Black Mirror ile anılıyor. İngiliz yayıncı Channel 4'da iki sezonu yayınlanan dizi, Netflix'e geçtikten sonra çok daha büyük bir kitle tarafından izlendi, “San Junipero” ve “USS Callister” gibi büyük bütçeli ve yıldızlarla dolu bölümlerle küresel bir sansasyon yarattı.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top