Hesabım
    "The Marvels" Bestecisi Laura Karpman, Ms.Marvel Ekibinde

    Dizi 8 Haziran'da prömiyer yapacak

    Ms Marvel'da Iman Vellani, Kaptan Marvel olarak da bilinen Carol Danvers'ı idol alan New Jersey'li Pakistan asıllı Amerikalı bir genç olan Kamala Khan'ı canlandırıyor. Vellani'ye ağabeyi Aamir rolünde Saagar Shaikh katılırken, ebeveynleri Muneeba ve Yusuf olarak Mohan Kapur (“Crime Next Door”) ve Zenobia Shroff (“The Big Sick”), en iyi arkadaşı Bruno rolünde Matt Lintz (“The Walking Dead”) ve Red Dagger olarak bilinen kanunsuz olarak Aramis Knight (“Into the Badlands”) katılıyor.

    Dizinin müziklerini Laura Karpman yapacak. Karpman, HBO'nun “Lovecraft Country” dizisinin müziklerini yapan ve beş kez Emmy kazanan bir isim. Disney+ dizisi “What If…?” müziklerini yaptığı için Marvel Sinematik Evreni'ne yabancı değil. Ayrıca, 2023'te gelecek “The Marvels” için çalışıyor. Karpman: “Kamala Khan'ı bu haziran ayında çizgi romanının sayfalarından çıkarıp evlerinize getiren harika çeşitlilikteki bir ekibin parçası olmaktan dolayı heyecan duyuyorum. O, içine dalmak bir zevk olan zengin bir müzik mirasından gelen destansı bir süper kahraman.” dedi.

    Tamamı kadınlardan oluşan bir stüdyo yönetmenin yanı sıra Karpman, Kadın Film Bestecileri İttifakı'nı kurdu. Karpman, Sinema Filmleri ve Bilimleri Akademisi'nin müzik şubesi tarafından teşvik edilen ilk Amerikalı kadın besteci oldu. Ardından, müzik dalının ilk kadın valisi seçildi. Vali olarak geçirdiği kısa süre boyunca, Karpman, çeşitlilik yolunda silinmez adımlar attı, yeterince temsil edilmeyen düzinelerce besteci ve şarkı yazarı için Akademi üyeliğini savundu.

    Karpman, aynı zamanda Akademi Kadın Girişimi'ne öncülük etti. Sundance Film Enstitüsü ve USC Film Puanlama Programı ve San Francisco Konservatuarı öğretim üyesi danışmanlığı görevlerini de sürdürüyor. Laura Karpman'lı “Ms. Marvel”, 8 Haziran'da Disney+'ta başlıyor. Disney Plus, 14 Haziran'da ise Türkiye'de de yayında olacak. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top