Hesabım
    ‘Irma Vep’in TV Versiyonundan Fragman

    Oliver Assayas ve Alicia Vikander, güçlerini birleştiriyor!

    Fransız yönetmen Olivier Assayas, 1996 yılındaki meta-film draması “Irma Vep” ile sükse yaratmıştı. Louis Feuillade'nin klasik sessiz film dizisi “Les Vampires”i yeniden çekmeye çalışan yönetmeni Jean-Pierre Leaud'un canlandırdığı Fransız filminde başrolde Hong Kong ikonu Maggie Cheung yer aldı. Hollywood üzerine bir tez mi? Fransız film endüstrisine dair bir hiciv mi? Büyük bir aktris ve ciddi bir yönetmen arasındaki müzakerelerde bir meta alıştırma mı? Film, kesinlikle hepsiydi.

    Şimdi, Olivier Assayas, 6 Haziran'da HBO ve HBO Max'e gelecek olan “Irma Vep” ile kendi filmini televizyon için yeniden çekiyor ve Cheung tarafından canlandırılan rolde Alicia Vikander yer alıyor. Dizi ilk olarak Cannes Film Festivali'nde gösterilecek. “Irma Vep”, A24 ile ortaklaşa üretildi. Vikander, kendini “Les Vampires”ın yeniden çevrimi olan “Irma Vep”te oynamak için Fransa'ya gelen ve ayrılıktan başı dönen, hayal kırıklığına uğramış bir Amerikan film yıldızını oynarken buluyor. Bir suç gerilim filmi fonunda, çizgiler bulanıklaşmaya başlıyor ve Mira'nın karakterinin başladığı yere dönüyor.

    Dizide Oscar ödüllü Vikander (“The Danish Girl”) ile birlikte film içindeki filmin yönetmeni René Vidal olarak Vincent Macaigne de yer alıyor. Bu arada Jeanne Balibar, Mira'nın eski asistanı ve eski kız arkadaşı Zoe'yi oynuyor. Devon Ross, Mira'nın şu anki asistanı Regina, Carrie Brownstein, “Les Vampires” projesini desteklemeyen Mira'nın menajeri Zelda'yı oynuyor ve Fala Chen, Mira'nın başrol oyuncusu Cynthia Keng olarak yer alıyor. Tom Sturridge ise, Mira'nın eski erkek arkadaşı Eamonn'u oynuyor. Daha önce, Jerrod Carmichael roldeydi ancak zamanlama çakışmaları nedeniyle yerini Sturridge aldı.

    Assayas, projelerinin tamamı meydan okurcasına ticari olmasa da platformlara yabancı değil. Son filmi 2019'da Netflix'e giden “Wasp Network” oldu. Dizinin yürütücü yapımcılığını Assayas'ın yanı sıra Vikander, Sylvie Barthet, Daniel Delume, Ravi Nandan, Hallie Sekoff, Kevin Turen, Stuart Manashil, Sam Levinson ve Ashley Levinson üstleniyor. Turen, Sam Levinson, HBO ve A24, daha önce “Euphoria”da işbirliği yaptı.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top