Hesabım
    İzmir’in de Dizisi Oldu!

    Murat Şeker’in ilk kez yönetmenlik koltuğuna oturduğu İzmir Çetesi kente yeni bir soluk getirdi…

    İstanbul’da geçen hikayelerin kabak tadı vermesiyle dizi setleri yavaş yavaş farklı kentlere taşınır oldu. Güneydoğu’da ve Karadeniz’de geçen dizilerden sonra Eskişehir gençlerini anlatan Es-Es ve kendi hayran kitlesini yaratan Ankara polisiyesi Behzat Ç. , İstanbul fonundan sıkılan seyirciler için farklı alternatifler oldu. Şirin sahil kasabası Urla’nın Kavak Yelleri dizisine ana mekan olmasıyla bölgeye duyulan ilgi artarken, şimdi de İzmir’in baş role oturduğu İzmir Çetesi şehri yeniden hareketlendiriyor.

    Yönetmenliğini yerli sinemamızın genç yönetmenlerinden Murat Şeker’in üstlendiği dizinin yıldız kadrosunda Kadir İnanır, Mustafa Üstündağ ve Kenan Ece yer alıyor.

    Uzun süredir televizyon ekranlarında göremediğimiz Kadir İnanır’ı seyirciyle buluşturacak dizinin konusu en az güzel İzmir kadar sıcak ve eğlenceli:   Selami (Mustafa Üstündağ) ve Ateş (Kenan Ece) adlarındaki iki dolandırıcı, bir kavga sonucu nezarethanede tanışırlar ve beraber çalışmaya başlarlar. Meslek edindikleri dolandırıcılığa bakış açıları aynı olan bu muhteşem ikili, kendilerine bir de afili isim seçer: İzmir Çetesi!

    Cemal (Kadir İnanır) ise, sakin, huzurlu bir hayat süren, yirmi yıldır aynı mahallede esnaflık yapan bir adamdır. Üniversite çağındaki genç kızı Duru ile birlikte yaşayan Cemal’in hedefi, yıllardır yaptığı birikimle kızına bir ev almaktır. Fakat yolu İzmir Çetesi ile kesişince işler karışır…

    Kemeraltı’nda İzmirli hayranlarıyla sohbet edip, fotoğraf çektiren Kadir İnanır dizi senaryosu hakkında ipuçları da verdi: “Bizim çete, halkın içindeki insanların var oluşunun savaşı içerisinde. Başlarına gelen tüm olumsuzlukları ortadan kaldırmak için çete kuruyorlar. Robin Hood gibi bütün soyguncuları soyarak halka dağıtıyorlar. Kim kan emiyorsa onları soyuyorlar.”

    Yönetmen Murat Şeker ise, hem senaryosu hem başrol oyuncuları ve hem de hikâye açısından İzmir’i merkez alan diziyi diğer yapımlardan ayrı tuttuğunu belirterek ve İzmir Çetesi için çok çalıştıklarını da ifade etti…

    Mizahın ağır bastığı hikayesi ile ekranlarda İzmir’i yeniden seyredeceğimiz diziyi merakla bekliyoruz…

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top