Hesabım
    Al Yazmalım Yakında Atv'de

    Yeni sezonda Atv ekranlarına gelecek olan Al Yazmalım'ın fragmanı, ve diziyle ilgili diğer detaylar...

    Uyarlama diziler sınır tanımıyor. Geçtiğimiz iki üç sene içerisinde türk edebiyatının belli başlı romanlarınının tv dizilerine uyarlandığına şahit olduk. Bazıları Aşk-ı Memnu gibi izleyici tarafından sevilerek izlendi, bazılarınınsa ömrü kısa oldu. Aslında dizi çekmek de biraz kumar. Hikayeniz iyi olacak, yönetmeniniz iyi olacak, kurgunuz, oyuncularınız, müzikleriniz daha neler neler. Ve en önemlisi hepsi bir araya geldiğinde bir uyum içinde olacaklar ve izleyici ekranda kendinden bir şeyler bularak diziyi izlemeye karar verecek.

    Uyarlama yapımlar aslında hem şanslı, hem şanssız. Romanı bilen, okuyan, filmi izleyen izleyici için yapılabilecek pek bir şey yok. Çünkü izleyici konusunu bildiği, okuduğu, izlediği bir yapımı yeniden izlemeye; ancak gerçekten sevdiği bir roman ya da film ise karar verir.

    Atv'nin yeni sezonda ekrana getireceği Al Yazmalım ise bu konuda şanslı yapımlardan. Cengiz Aytmatov'un aynı adlı kitabından uyarlanarak 77'de çekilen Selvi Boylum Al Yazmalım Türk sinema tarihinde önemli bir yer kaplıyor. Bir yandan da böylesi benimsenen bir filmin ardından, hikayeyi televizyona taşımak da cesaret isteyen bir iş.

    Mudanya'da çekilen Al Yazmalım'ı, günümüz koşullarına uyarlanmış bir şekilde izleyeceğiz. Senaryosunu Mahinur Ergun'un kaleme aldığı dizinin yönetmeni Nisan Akman. Başrollerde; Özge Özpirinçci, Barış Falay ve Seçkin Özdemir var.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top