Hesabım
    Bir Stephen King Romanı Daha Tv'ye Uyarlanıyor

    Stephen King'in Under The Dome isimli romanı diziye uyarlanacak...

    Stephen King'in 25 yaşında yazmaya başladığı, ancak hikayenin büyüklüğü sebebiyle yıllardır üzerinde çalıştığı romanı Under The Dome, Showtime tarafından dizi olarak çekilmeye hazırlanıyor. DreamWorks Tv'nin Stephen King ve Steven Spielberg ile güçlerini birleştireceği yapım, şimdiden tv dünyasında merak uyandırdı.

    Stephen King'in 2009 yılında çıkan Under The Dome isimli romanı, Türkçe'ye Kubbenin Altında ismiyle çevrilerek, geçtiğimiz mart ayında yayımlanmıştı. Kitap piyasaya çıktıktan kısa bir süre sonra tv haklarını satın alan DreamWorks, o zamandan beri proje için Spielberg ile çalışıyor. Showtime ise 1000 sayfanın üzerinde olan kitabın uyarlama senaryosunu yazması için isim arayışında.

    Under The Rome, Amerika'nın küçük bir kasabası olan Chester's Mills'in iletişiminin, dünyanın geri kalanıyla aniden kesilmesi hikayesini anlatıyor. Kasabanın çevresinde oluşan bu görünmez kalkan uçakların çarpmasına, yağmurun her tarafı yerle bir etmesine, arabaların infilak etmesine kısacası tam bir kaosa neden olur. Kimse bu kalkanın nasıl oluştuğunu, nasıl yok edileceğini ya da ne zaman yok olacağını bilmemektedir.

    Stephen King kitaplarına potansiyel bir yapım olarak bakan tv ve sinema dünyası, bu uyarlamaların bazılarında başarılı olurken, fanatik okuyucu ve izleyiciler tarafından beğenilmeyen uyarlamalar da yok değil. Örneğin şu aralar King'e ait The Colorado King isimli kitaptan uyarlanan Haven'ı 2. sezonuyla izliyoruz.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top