Hesabım
    Notaların Ardındaki İsimler

    Dizi müzikleri onlara emanet..

    Bir filmden ya da diziden etkilenmemizde gördüklerimiz kadar, duyduklarımızın da etkisi var. Sadece birkaç nota, izlediğimiz bir sahnenin tüm etkisini değiştirebilir. Hatta bazen sahnenin önüne bile geçebilir. Bir şarkı, bir dizide çalıp da; ertesi günün en çok istek alan şarkılarından biri olabiliyor mesela.

    Dizi ve film müzikleri artık çok önemli bir sektör konumunda. Ve bu işi profesyonelce yapan sanatçılar var. Onlardan ikisi Ersin Bişgen ve daha önce Başka Dilde Aşk , Güneşi Gördüm ve Beyaz Melek gibi filmlerin müziğine imza atan Uğur Akyürek.

    Atv'nin yeni dönem dizisi Bir Günah Gibi ve Star'ın Anneler ile Kızları dizisinin müzikleri de, bu iki genç yeteneğe emanet. Yaptıkları sinema ve dizi film müzikleri için "Yapılan işin ruhuna uygun müzikler yapıyor ve uygun ele uygun eldiven giydiriyoruz." diyen ikili "Türkiye'de sinema ve dizi film müziği yapmayı bilen çok az insan var. Bu işin ciddi bir eğitimini aldık, her sahnenin giriş, gelişme ve sonu vardır. Yapılan müzik de buna uygun olmalıdır." diyerek bu işe gerçekten gönül verdiklerini ve profesyonel olarak çalıştıklarını dile getiriyorlar.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top