Hesabım
    Disney Channel'dan İlk Yerli Yapım: Zil Çalınca

    Dersin bittiği yerde eğlence başlar..

    Bu yıl başına kadar Digiturk ve Teledünya gibi platformalar üzerinden izlenebilen, Ocak 2012 itibariyle de uydu üzerinden ücretsiz yayına başlayan Disney Channel'dan yeni bir komedi dizisi geliyor. Disney Channel'ın ilk yerli yapımı olma özelliğini barındıran Zil Çalınca'nın lansmanı bugün yapıldı.

    Walt Disney Orta&Doğu Avrupa Programlar Direktörü Kate Morton ve Türkiye, Yunanistan, Kıbrıs Ülke Müdürü Sinan Ceylan'ın sunumlarıyla gerçekleşen tanıtımda, 450 başvuru arasından dizinin kadrosuna seçilen birbirinden yetenekli genç oyuncular da (Miray Daner, Cihan Şimşek, Aylin Uskaya, Berkay Mercan, Yağmur Yılmaz, Fıratcan Aydın, Merve Hazer, Emir Çalıkkocaoğlu, Ceren Balıkçı, Lorin Merhart) hazır bulundu.

    Dizinin sponsorluğunu üstlenen online eğitim sitesi Vitamin'in bağlı olduğu Sebit ve dizinin yapımcılığını üstlenen Tims Productions yetkililerinin de katıldığı lansmanda söz alan Kate Morton, kadro oluşumu sırasında bizzat bulunarak genç yetenekleri değerlendirirken, Türkiye'nin bu konuda gerçekten diğer ülkelerden daha fazla potansiyel taşıdığını belirtti. Ayrıca dizinin genç izleyicilerine bir de sürprizi olacağının müjdesini verdi. İlerleyen günlerde Disney Channel'ın web sitesinde açıklanacak olan yarışma çerçevesinde, genç izleyiciler de yeteneklerini gönderecekleri amatör videolarla gösterebilecek, içlerinden biri de Zil Çalınca'da oynama şansını yakalayacak. Yarışmanın detayları ve katılım bilgileri 30 Nisan'dan itibaren açıklanacak.

    Bugüne dek tam 19 ulusal versiyonu hazırlanan Zil Çalınca'nın ilk sezonu, 40 bölüm ve beşer dakikadan oluşuyor. Orijinali ilk olarak Disney Channel İtalya'da yayınlanan Quelli d'ell Intervallo'dan uyarlanan dizinin yönetmenliğini, Küçük Sırlar ve Kavak Yelleri'nde imzası bulunan Kerem Çakıroğlu üstleniyor.

    23 Nisan gibi anlamlı bir günde çocuklara hediye edilen Zil Çalınca, on okul arkadaşının teneffüs maceralarını ekrana getirecek. Bir okul komedisi olan dizinin en büyük özelliği, bir teneffüs süresi yani beş dakika olması. 23 Nisan saat 15.00'te, Disney Channel'da dersin bittiği yerde eğlence başlıyor!

    Zil Çalınca

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top