Hesabım
    Reyting Denek Havuzunda Boğulmak

    TNS'nin de denek havuzu için sağlıksız raporu verildi..

    Televizyon kanallarının izlenme oranlarının ölçümlenmesi, reklam pastasının paylaşım açısından büyük önem taşıyor. Geçtiğimiz yıl, Üsküdar Savcılığı'nın talimatıyla başlatılan reyting soruşturmasında deneklerin adreslerinin deşifre olduğu ve dizi yapımcılarının deneklere para karşılığı kendi dizilerini izlettirdikleri iddia edilmişti. Birçok yapım şirketine polis tarafından yapılan baskınların ardından, Televizyon İzleme Araştırma Komitesi (TİAK), AGB ile olan sözleşmesini sona erdirmiş ve TNS Piyasa Araştırma ve Danışmanlık Ticaret ile anlaşmıştı.

    TNS denek havuzunu oluşturmak için Türkiye İstatistik Kurumu'ndan denek olabilecek kişileri seçmesinin ardından TNS'nin de denek havuzu için sağlıksız raporu verildi. Yeni seçimlerde sağlıksız yönetemlerin kullanıldığı, hanelerin masa başından seçildiği, listelerin ise gizlenmediği öne sürüldü.

    Marmara Üniversitesi'nin hazırladığı raporda "Seçilen kişilerin süreçle ilgili bilgilendirilmedikleri görülmüştür. Kendilerine nüfuz edilmesi veya erişilmesi girişimlerine karşı önlem alınmadığı anlaşıldı. Telefon kontrolleri sırasında panelistlerin kendilerini arayanlara kod, kimlik vb. bilgi sormaması da önemli bir sorun” denildi.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top