Hesabım
    Orhan Boran Toprağa Verildi

    Radyo ve televizyon dünyası, bir duayeni kaybetti..

    Türkiye'de 60'lı yıllardan itibaren "Ayaküstü Gırgırı" adıyla ilk stand-up geleneğini başlatan, televizyon ve radyonun gördüğü en düzgün Türkçe'ye sahip insanlardan biri olan usta sunucu Orhan Boran, mücadele ettiği kemik iliği hastalığına yenilerek, cumartesi günü vefat etti.

    Dün,  Erkan Yolaç, Sezen Cumhur Önal, Halit Kıvanç, Saba Tümer, Erol Evgin, Lale Belkıs, Behzat Uygur gibi birçok ismin katıldığı Erenköy Galippaşa Camisi'nde düzenlenen törenin ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verilen Orhan Boran, 84 yaşındaydı.

    İngiltere'de çalıştığı yıllarda, bir stüdyo çalışması sırasında bant kaydının hızlı geçişi İngilizler'i güldürünce, bunu ülkesinde bir hayali yaratıkla yapmaya karar veren Orhan Boran, bir dönemin gayet iyi hatırlayacağı hayali yaratık Yuki'yi, ilk kez 1959'da bir pazar sabahı İstanbul Radyosu'ndan yaptığı yayın sırasında dinleyicilere takdim etti. 7'den 70'e herkesi, tam ondört yıl boyunca radyo başında tutmayı başaran Yuki, Orhan Boran ile sohbet eder, kimi zaman gerçek üstü olaylardan, kimi zaman da gündelik sorunlardan bahsederdi.

    Beyazperde olarak; Orhan Boran'a Allah'tan rahmet, sevenlerine, ailesine, tüm radyo ve televizyon camiasına baş sağlığı dileriz.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top