Hesabım
    Robert Redford Digiturk ve Sundance Channel için Türkiye’de

    Sundance Channel Türkiye'deki yayınına başladı..

    Dünyanın tam 25 ülkesinde yayında olan Sundance Channel, Türkiye'de de Digiturk üzerindeki yayınına başladı. Dünyaca ünlü oyuncu ve yönetmen Robert Redford'un kurucusu olduğu, bağımsız filmler ve özgün tv dizilerinin kanalı Sundance Channel, 26 Kasım itibariyle Digiturk 7. kanal ve HD olarak da 307. kanaldaki yayınına başladı.

    Kanalın kurucusu Robert Redford, AMC/Sundance Channel Global Başkanı Bruce Tuchman ile Sundance Channel’ın Türkiye lansmanı için İstanbul’a geldi. Bağımsız filmler, belgeseller ve özgün programlardan oluşan bir yayın anlayışına sahip olan Sundance Channel'ın bugün düzenlenen, Beyazperde.com'un da hazır bulunduğu basın toplantısında konuşan Robert Redford; "Türkiye'ye dolayısı ile İstanbul'a ilk kez geliyorum ve burada olmaktan heyecan duyuyorum. Sundance oluşumu 1980'de başladı ve amacımız yeni sanatçılara, yeni yeteneklere, bağımsız filmlere destek olmaktı. O dönemde "bağımsız film" diye bir kategori yoktu. Bizim de çıkış noktamız bu oldu. Bu oluşumu desteklersek, böyle bir kategori oluşabilir, ana akımdan sıyrılabiliriz diye düşündük. Önce bir laboratuar ortamı yaratarak, yeni sanatçıları, yönetmenleri, senaristleri bir araya toplamak istedik, daha sonra festival başladı. Amerika'nın Utah kentinde (ki benim de yaşadığım şehir), dağlık bir bölgede her yıl Ocak ayında düzenlediğimiz bu festivale zamanla 60.000 kişinin katıldığını görünce, daha fazla ne yapabiliriz diye düşündük ve Sundance Channel fikri de bu şekilde doğdu. Festivalin ardından, kanal da başarılı olunca Sundance tadını birçok farklı ülkeye de yaymak istedik ve bugün burdayız." derken, basının sorularını da yanıtladı.

    AMC/Sundance Channel Global Başkanı Bruce Tuchman ise, “Digiturk ile gerçekleştirdiğimiz ortaklık, Sundance Channel’ın varlığı ve izleyici tabanının dünya çapında yayılması konusunda attığımız çok önemli bir adım. Sundance Channel’ın kendine özgü HD film ve TV yapımları ile yoğun bir talep görmeye devam ediyoruz ve Türkiye’deki izleyicilerin dünyaca ünlü ödüllü programlarımızı heyecanla karşılayacağından eminiz” dedi.

    Digiturk İçerik ve Alımlar Direktörü Esra Özaral Altop; "Kuşağımızın simge haline gelmiş en büyük film yapımcılarından biri ve Sundance Channel’ın kurucusu olan Sayın Robert Redford’u aramızda görmek bizler için büyük bir onur. Bu özel günün gerçekleşmesini mümkün kılmak için harcadıkları yoğun emek ve işbirlikleri için Bruce Tuchman’a ve Sundance Channel’daki tüm dostlarımıza çok teşekkür ediyoruz” derken, Sundance Channel'ın sinema paketi içerisine dahil olacağını ve üyelerin kanal için ekstra bir ücret ödemeyeceklerini belirtti.

    Sundance Channel, önümüzdeki aylarda gösterime girecek olan çok sayıda programı da bugün açıklandı. Türkiye’de ilk defa yayınlanacak olan uluslararası belgesellerin yanı sıra, Cannes, Venedik ve Sundance gibi film festivallerini de kamera arkası görüntüleri ile birlikte izleyiciler ile buluşturacak olan kanal, film dünyasının önemli isimleri ile gerçekleştirilen özel röportajları da ekrana getirecek.

    Bağımsız festival filmlerinin yanısıra, dizilerde de iddialı olan Sundance Channel'da Avustralya yapımı komedi-dram dizisi Rake’in yeni bölümleri Perşembe günleri saat 23.00’te kanalda yayınlanacak. Kanal, yeni yılı da Emmy ve Altın Küre Ödüllü Mad Men dizisinin 31 Aralık’ta saat 14:30’da başlayacak olan birinci sezon özel maratonu ile karşılayacak. Yapımı Sundance Channel’ın ABD’deki kardeş kanalı AMC tarafından gerçekleştirilen ve eleştirmenlerin beğenisini toplayan Western dizisi Hell on Wheels’ın prömiyeri ise 19 Ocak'ta 29 Ocak tarihinde saat 19.00’da ilk defa izleyici ile buluşacak olan Kanada yapımı Intelligence adlı dizi ise, her Salı akşamı iki bölüm peş peşe yayınlanacak.

    Haber: Hande Kara

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top