Hesabım
    Hangi Diziler Trafik Kurallarına Uyuyor?

    Kurallara en çok uyan iki dizi İşler Güçler ve Yalan Dünya

    Emniyet Genel Müdürlüğü yaptığı bir araştırmayla ilginç bir istatiğe imza attı. Tarfik kurallarına hangi diziler riayet ediyor, hangileri kuralları çiğniyor?

    7 ulusal kanalın 1-31 Ocak tarihleri arasında yayınladığı dizilerin araçta seyir halindeyken çekilen sahnelerinde, cep telefonu ile konuşma ve emniyet kemeri kullanma oranları konusunda yapılan araştırmada; kurallara en çok uyan iki dizi İşler Güçler ve Yalan Dünya oldu.

    Yapılan araştırmada, İşler Güçler isimli dizide 8 sahnenin 8'inde , 'Yalan Dünya' dizisinde 5 sahnenin 5'inde, 'Alemin Kıralı' dizisinde 2 sahnenin 2'sinde emniyet kemeri takılarak kurallara uyma oranı yüzde 100 olarak belirlendi. 'Zengin Kız Fakir Oğlan' dizisinde emniyet kemeri takma oranı yüzde 85.7, 'Krem' yüzde 83.3, 'Böyle Bitmesin' yüzde 71.4 ile emniyet kemeri takma kuralına uyma oranı ile sıralandı.

    Yapılan araştırmada bu tarihler arasında, cep telefonu kuralına uyulmayan diziler arasında 'Arka Sokaklar', 'Yer Gök Aşk', 'Emir'in Yolu', 'Kurtlar Vadisi Pusu', 'Benim İçin Üzülme', 'Hayat Devam Ediyor', 'Küçük Kıyamet', 'Zengiz Kız Fakir Oğlan', 'Böyle Bitmesin', '20 Dakika', 'Krem', 'İki Dünya Arasında', 'Sakarya Fırat', 'Merhaba Hayat', 'Ağır Roman' yer aldı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top