Hesabım
    Beowulf Destanı ITV’ye Dizi Oluyor

    İngilizler'den 13 bölümlük, epik bir proje…

    Avrupa’dan çıkan en eski edebi eserlerden, şiir şeklinde yazılmış İskandinav kahramanlık destanı Beowulf; televizyon ekranlarına uyarlanmaya hazırlanıyor. Birleşik Krallık’ın televizyon kanallarından ITV, epik öyküyü 13 bölümlük bir dizi olarak küçük ekrana getireceklerini açıkladı. Projenin henüz oyuncu kadrosu ve yayın tarihi belli olmasa da, çekimlerin Nisan’da başlanacağı söyleniyor. Tim Haines, Katie Newman ve James Dormer gibi isimlerin ellerinden çıkacak yapım; İngiltere’nin Durham ve Northumberland bölgelerinde çekilecek.

    Bin yıldan fazla süre önce, eski İngilizce ile yazılan Beowulf; Grendel isimli bir canavar ile mücadele eden ünlü savaşçı kahramanı merkeze alıyor. Canavarın ününü duyan kahramanımız Danimarka'ya gider ve Grendel’i öldürmeyi başarır. Ancak intikam ateşiyle kavrulan annesi çok geçmeden ortaya çıkacak ve Grendel’den çok daha tehlikeli bir hal alacaktır.

    11. yüzyılda yazıya geçirilen, 19. yüzyılda ilk kez basılan destan; J. R. R. Tolkien’in Hobbit’i yazarken esinlendiği başlıca materyal… Ünlü yönetmen Robert Zemeckis’in 2007’de destanı beyazperdeye aktardığını; performans yakalama tekniğiyle çekilen animasyon filmde Ray Winstone, Anthony Hopkins ve Angelina Jolie gibi isimlerin yer aldığını hatırlatalım.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top