Hesabım
    David Fincher’dan HBO’ya Yeni Dizi!

    1950’lerden bir dedektiflik öyküsü…

    Ünlü yönetmen David Fincher, House of Cards’ın ardından tekrar televizyona el atıyor! Dövüş Kulübü (Fight Club), Yedi (Se7en), Benjamin Button’ın Tuhaf Hikayesi (The Curious Case of Benjamin Button) ve son olarak Kayıp Kız (Gone Girl) gibi filmlerle karşımıza çıkan yönetmen; HBO’ya dizi çekmeye hazırlanıyor. Deadline sitesinin haberine göre; yapımcılığını Fincher’ın, senaristliğini Los Angeles Sırları (L.A. Confidential) filmi ile tanınan James Ellroy’un yapacağı yeni bir proje için çalışmalara başlandı.

    İsmi Shakedown olarak açıklanan dizi, 1950’li yılların Los Angeles’ını mesken tutacak ve özel bir dedektifi merkeze alacak. Hollywood'un ünlü dedektiflerinden Fred Otash'ın hayatı, projenin en büyük ilham kaynağı olacak. Fincher ve Ellroy yıllar önce, Ellroy’un romanı Cehennem Çiçeği (The Black Dahlia)’ni mini dizi olarak ekrana getirmek için işbirliği yapmışlar; ancak sonradan kitabın beyazperdeye uyarlanmasına karar verilmişti. 2007’de vizyona giren filmi Brian De Palma yönetmiş, Scarlett Johansson başrolde yer almıştı.

    Fincher’ın İngiliz dizisi Utopia’yı da HBO için uyarlayacağını ve senaryoyu Gone Girl’de birlikte çalıştığı Gillian Flynn’in kaleme alacağını hatırlatalım.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top