Hesabım
    Mini Dizi War and Peace’in Kadrosu Belli Oldu

    BBC’den altı bölümlük tarihi mini dizi…

    Edebiyat uyarlamalarını pek seven İngiliz kanalı BBC, Leo Tolstoy’un ünlü romanı War and Peace (Savaş ve Barış)’i mini dizi olarak ekranlara getiriyor! Zafere Hücum (Rush) ve Mr. Turner gibi filmlerde rol alan, Doctor Who’da konuk oyuncu olarak izlediğimiz James Norton; dizide Prens Andrei Bolkonsky karakterine hayat verecek. Küçük Gün Işığım (Little Miss Sunshine), Kan Dökülecek (There Will Be Blood) ve 12 Yıllık Esaret (12 Years a Slave) filmleri ile tanınan Paul Dano’yu Pierre Bezukhov, Downton Abbey dizisinden ve önümüzdeki aylarda vizyona girecek Cinderella filminden hatırlanabilecek Lily James’i ise Natasha Rostova olarak izleyeceğiz.

    House of Cards, Pride and Prejudice ve Mr Selfridge gibi dizilerde imzası bulunan Andrew Davies'in kaleme alacağı mini dizi; altı bölümden oluşacak. Rusya, Litvanya ve Letonya’da yapılacak çekimler, önümüzdeki günlerde başlayacak.

    Tolstoy’un 1869 yılında yayımlanan ve dünya edebiyatının en önemli eserlerinden kabul edilen romanı Savaş ve Barış, Fransız istilası döneminde Rusya’da yaşanmış olayları ve Napoleon Döneminin topluma etkilerini arka fona alarak; iki soylu ailedeki fertlerin karıştığı yasak bir aşk öyküsünü anlatmakta...

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top