Hesabım
    Filinta Dünya Standartlarında Çekim Teknikleri Kullanıyor

    TRT1'in iddialı dizisi efektleriyle nefes kesiyor!

    TRT1'in Aralık ayında başlayan dizisi Filinta, muhteşem görsel efektleri, dünya standartlarındaki çekim teknikleri, Hollywood filmlerinin makyaj sanatçılarıyla iddialı bir dizi olduğunu çoktan kanıtladı.

    Osmanlı döneminde geçen bir polisiye hikayesi anlatan Filinta, yurtta gösterdiği başarıdan hareketle, yurt dışında da satışlarına başladı. ES Film'in yapımcılığını üstlendiği Filinta, dünya dizi piyasasıyla da yarışıyor. 

    Prison Break, Lost, Revenge gibi dizilere imza atmış olan isim Bobby Roth, dizinin danışmanlığını yapıyor ve hayranlığını şu sözlerle dile getiriyor: "İnanılmaz büyülendim. Dünyanın en büyük ikinci platosundayım. Burada muhteşem bir iş yapılıyor."

    Filinta'nın aksiyon sahnelerinin eğitmeni ise, Spider Man, Titanic, Er Ryan'ı Kurtarmak gibi unutulmaz filmlerin uzmanı dünyaca ünlü Dusan Hyska. Dizinin makyaj uzmanı ise Lorenzo'nun Yağı, Charlie'nin Melekleri, Temel İçgüdü, Jaws 3 gibi kült filmleriyle nam salmış David Craig Forest.

    Alanında uzman olan hem Türk hem yabancı isimleri bir araya getiren ES Film, Filinta için İstanbul'da özel bir plato da kurdurdu. Eski İstanbul'un, Karaköy limanının canlandırıldığı plato da görsel efektler ise Digiflame'e emanet. Filinta için bugüne kadar 3000 parçadan fazla görsel efekt üreten Digiflame, Türkiye'nin en kalabalık görsel efekt ekibine sahip.

    Başarılı dizi Filinta, bu akşam saat 20.00'de 16. bölümüyle TRT1 ekranlarında olacak...

    Filinta'nın muhteşem görsel efektlerine kısa bir bakış:

     

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top