Hesabım
    TRT Ev Sineması İddialı Geliyor!

    Türk sinemasının heyecanla beklediği TRT TV Filmleri her Perşembe TRT1 ekranlarında!

    Türkiye’nin kamu yayıncısı TRT, televizyon ile sinemayı buluşturan iddialı ve uzun soluklu bir proje olan TRT TV Filmleri ile Türk sinemasında yepyeni bir döneme imzasını atıyor. TRT TV Filmleri projesi kapsamında çekilen 33 film 5 Mayıs Perşembe gününden itibaren her Perşembe günü saat 20.00’de TRT 1 kanalında “TRT Ev Sineması” adında özel bir sinema kuşağında izleyicilerle buluşacak.

    Toplam 864 senaryo başvurusu yapılan projede içinden komedi, drama, fantastik ve benzeri 12 farklı türde 33 senaryo yapıma uygun bulunarak seçildi. 2015 yılında ise, Türkiye’nin dört bir yanında film setleri kuruldu, 33 film çekildi ve gösterime hazır hale getirildi. Filmlerde İlhan Şeşen, İpek Tuzcuoğlu, İsmail HacıoğluGürkan Uygun, Tayanç Ayaydın, Görkem Yeltan, Osman Sonant, Bestemsu Özdemir, Orhan Kılıç, Çiğdem Batur gibi birçok tanınmış ismin yanı sıra yeni yüzler de rol aldı.

    TRT 1 kanalında yayınlanacak özel sinema kuşağı TRT Ev Sineması’nda 5 Mayıs Perşembe akşamı saat 20.00’de ilk olarak tarihi polisiye türü Saruhan: İhanet Yarası filmi yayınlanacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top