Hesabım
    Umut Apartmanı Bu Akşam TRT'de!

    TRT Ev Sineması keyfi devam ediyor!

    Türkiye’nin kamu yayıncısı TRT’nin, televizyon ile sinemayı buluşturan iddialı ve uzun soluklu projesi TRT TV Filmleri Umut Apartmanı ile devam ediyor! Ümit Cihan Canpolat’ın yazıp yönettiği film, bu akşam 20.00’de TRT1 ekranlarında olacak.

    Yetim bir çocuk olan Arif babasını hiç tanıyamamıştır. Annesiyle yardımsever mahallesinde yaşayan küçük çocuk genç yaşta olgunlaşmak durumunda kalmıştır. Kendisinden yaşça epey büyük olan komşuları Arzu'ya aşık olan ve ona isimsiz mektuplar yazan Arif'in hayatı uzun zaman önce onları terk etmiş olan dedesinin bir anda ortaya çıkmasıyla allak bullak olur. İhsan dede, Arif'in annesi Makbule'nin onu eve kabul etmesi için felçli rolü yapmaktadır ve gerçeği sadece Arif bilmektedir. İkili arasında ilk başta sürtüşme yaşansa da İhsan dede Arif'in Arzu'ya olan aşkını keşfedince işler değişir. Arif'e mektuplarda yardım etmekle başlayan bu yakınlaşma ile yaşına rağmen çocuk kalan İhsan ile yaşından çok daha olgun olmaya çalışan Arif arasında bir arkadaşlık başlar. Birinin kaybettiği oğlu, birinin kaybettiği babası olan merhum Ozan ikilinin dostluğunda bir köprü görevi görür...

    Yapımcılığını Balkon Sanat Film’in üstlendiği filmin senaryosu da yine Canpolat’a ait. “Umut Apartmanı”nın oyuncu kadrosu ise Ali İpinAlp ÖzerYasemin BozdoğanFulden AkyürekAli YağcıTuna Arman ve Şehnaz Kalkancı’dan oluşuyor.

    2014 yılında başlatılan TRT TV Filmleri Projesi kapsamında bugüne kadar 33 özgün senaryo film olarak çekildi. Bu 33 film TRT1 ekranlarında “TRT Ev Sineması” adında özel bir yayın kuşağında her Perşembe günü saat 20’de seyircileriyle buluşuyor. Proje kapsamında komedi, dram, fantastik ve benzeri 12 farklı türde 33 senaryo filme çekildi.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top