Hesabım
    "Adı: Yunus" Bu Akşam TRT Ekranlarında!

    TRT Ev Sineması keyfi devam ediyor...

    Türkiye’nin kamu yayıncısı TRT’nin, televizyon ile sinemayı buluşturan iddialı ve uzun soluklu projesi TRT TV Filmleri devam ediyor! TRT Ev Sineması'nın bu haftaki durağında ise gerilim türündeki Adı: Yunus yer alıyor.

    Doksanlı yıllarda geçen ve acımasız cezaevi koşullarını işleyen filmin başrolünü dizi ve filmden tanıdığımız Kemal Uçar üstlenirken, filmin kadrosunda Yıldırım Gücükİrfan KılıçEda AteşEsat TanrıverdiSeza YılmazErgi Özdemir de bulunuyor. Yapımcılığını ve yönetmenliğini Okan Özbay’ın yaptığı filmin senaryosu da Elbistan’da İnfaz ve Koruma Memuru olan Hulusi Çelik ve Talha Çelik tarafından kaleme alındı.

    Asıl adı Uğur Turgut olan Yunus haksız yere hapis yatmaktadır. Bir yanlış anlaşılma sonucu hapse düşen genç adam yaşadıklarının üstüne bir de dediğim dedik başgardiyan Cevdet’le sürtüşme yaşamaya başlar. Cevdet'in amacı dik başlı gördüğü ve diğer mahkumlara umut ışığı veren bu dindar kişiliği bastırmak ve kendince istediği kıvama getirmektir. Ancak Cevdet'ten daha genç olan bir diğer gardiyan Cem ise mahkumlara karşı daha insaflıdır ve Yunus'a sahip çıkar. İki gardiyan arasındaki bu yaklaşım farkı, ikisinin arasında da bir sürtüşme yaşanmasına sebep olur. Cevdet, Cem’e bir ders vermek ister ancak bunun bedelini herkes kendince ağır ödeyecektir...

    Adı: Yunus bu akşam 20.00’de TRT1 ekranlarında olacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top