Hesabım
    Netflix Keyfine Keyif Katan İpuçları

    Daha iyi bir Netflix izleme deneyimi için neler yapmalı?

    Online dizi/film izlemek en büyük keyfiniz, hatta Netflix üyeliğiniz bile var. Peki daha iyi bir streaming deneyimi mümkün mü? Netflix ile her şey mümkün. İşte Netflix'i her anlamda daha verimli kullanmanızı sağlayacak ipuçları!

    • Film ve dizi bölümlerini offline izle: Gittiğin yerde internet mi olmayacak, uzun bir uçak yolculuğu mu var ufukta yoksa? E tabii sen dizilerinden uzak kalmak istemiyorsun, uzun yolculuklar ise Netflix'siz tam bir işkenceye dönüşebilir. Netflix'in "indirilebilir içerik" özelliği sayesinde, izlemek istediğin içeriğin yanındaki indirme simgesine dokunduktan sonra yola çıkmaya hazırsın! Ancak indirilen içeriklerin farklı geçerlilik süreleri olduğunu unutmayın. Süreleri dolan içerikler otomatik olarak mobil uygulamanın İndirilenler bölümünden silinir.
    •  İntroyu atla: Yatağa uzanmış dizi bölümlerini ardı ardına izliyorsun ve her yeni bölüme geçtiğinde dizinin jenerik girişini tekrar tekrar izlemek zorunda kalıyorsun değil mi? Değil işte! Bu 30 saniyelik işkenceye(!) katlanamayanlar için Netflix introyu atla tuşunu hayata geçirdi.
    • Altyazıları özelleştir: Dizi izlerken altyazı okunurluğu seni rahatsız ettiğinde Hesap > Altyazı Görünümü sayfasına girerek, altyazıları dilediğin gibi özelleştirebileceğini biliyor musun? Çünkü bazıları sarı sever!
    • Başparmakla oylamayı unutma: Netflix izlediğin her içerikten sonra o dizi ya da filmle ilgili memnuniyetini ya da hoşnutsuzluğunu basit bir başparmak yukarı/aşağı tuşuyla bildirmeni ister. Bu sayede sana çok daha isabetli önerilerde bulunacağını unutma. E tabii önce seni tanıması gerekiyor. 
    •  Her ay Netflix’e eklenen yeni içerikleri takip et: Netflix her ay, kataloğuna eklenen onlarca Netflix orijinal yapımı dizi, film, belgesel, komedi ve çocuk programlarının yanı sıra lisanslı içerikleri sıralayan bir bülten paylaşır. Gelecek ay için izleme programını önceden planlamak için bu bültenleri kaçırmayın.
    • Klavye kısayolları hayat kurtarır: Yatakta ya da koltukta dinlenirken mümkün olan en az hareketle Netflix izlemeyi sevenlerden, klavye kısayollarına hakim olman önemli. “F” tuşu tam ekran moduna geçer, “Esc” ise tam ekran modunu kapatır.  Diğer video oynatıcıların çoğunda olduğu “Space” tuşu içeriği duraklatıp başlatır. Shift + Sağ Ok hızlı ileri sarar; Shift + Sol Ok geri sarar.
    • Yükleme sürelerine elveda:  İnternet bağlantın kötü diye videonun dakikalarca yüklenmesini beklemene gerek yok. Chrome'da Ctrl, Shift, Alt/Opt ve S tuşlarına aynı anda basıp gizli Yayın Yöneticisi menüsünü aç. Burada karşına çıkan seçeneklerden bit hızı ayarını yapabilirsin. Bu menüye ayrıca Shift ve Opt (veya Windows PC'lerde Shift ve Alt) tuşlarına basıp fare ile sol tıklayarak da erişebilirsin.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top