Hesabım
    HBO Hacklendi, Beklenen Dizilerden Haberler Sızdı!

    HBO'nun siber saldırılarla mücadelesi bitmiyor...

    Daha önce medya mensuplarına gönderdiği dört bölüm Game of Thrones'un dizi başlamadan önce internete sızması sorununu yaşayan ve senelerdir bu tip sızıntı durumlarıyla baş etmeye çalışan HBO'nun dertleri bitmiyor. Eğlence şirketi bu kez de siber saldırının hedefi oldu.

    1.5 terabitlik içeriğin siber saldırganlar tarafından ele geçirildiği öğrenildi. HBO'dan yayınlanan açıklamada; "HBO geçtiğimiz günlerde siber saldırı olayı yaşadı ve bu da kimi bilgilerin ele geçirilmesine neden oldu. Olayı hemen araştırmaya hemen başladık ve kanun güçleri ve siber güvenlik şirketleri ile çalışmaya başladık. Veri koruması HBO'da en önemli önceliğe sahiptir ve tuttuğumuz verileri koruma sorumluluğunu çok ciddiye alıyoruz" denildi.

    Fenomen sizi Game of Thrones'un ABD'de Pazar günü yayınlanması planlanan yedinci sezon dördüncü bölümünün senaryosunun da yer aldığını iddia edilen içerik yığınından Ballers ve Room 104 dizilerinin sıradaki bölümleri internete sızdırıldı. Siber saldırganlar içerik sızdırmaya devam edeceklerini belirtti.

    Saldırganlar Pazar günü bir çok yayın kuruluşuna isimsiz olarak e-posta göndermişlerdi. Gönderide, "Merhaba tüm insanlık. Siber uzay döneminin en büyük sızıntısı gerçekleşiyor. Onun adı ne mi? Oh söylemeyi unuttum. Onun HBO ve Game of Thrones! Sızıntıya ilk tanıklık edecek ve indirebilecekler olduğunuz için şanslısınız. Keyfini çıkarın ve haberi yayın. Kim iyi yayarsa onunla röportaj yapacağız. HBO yere çakılıyor" yazıyordu.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top