Hesabım
    Apple, Weinstein ile Ortak Projesi 'Elvis'i İptal Etti

    Weinstein skandalına tepkiler büyüyor

    Harvey Weinstein’ın cinsel taciz skandalları sektörün çeşitli kollarında tepki görmeye devam ediyor. Son büyük hamle teknoloji devi Apple’dan geldi. Şirket, Weinstein ile birlikte yapımını yürüttüğü Elvis Presley projesini rafa kaldırdığını duyurdu.

    Söylentilere göre Apple ve Weinstein işbirliğinin dört farklı seriyi kapsaması planlanıyordu. Yaklaşık 10 bölümden oluşacak diziler Michael Jackson, Prince ve Frank Sinatra’nın hikayelerini ele alacaktı. Elvis Presley ise bunların arasında somut hazırlıkları başlayan tek yapımdı. Ancak TWC’nin ortak kurucusu olan Harvey Weinstein, kendi şirketinden kovulduktan bir gün sonra Apple da ilgili açıklamayı yaptı.

    İlk olarak Eylül 2016’da duyurulan Elvis projesi ünlü müzik ikonunun hayatını ekrana getirecekti. Senaryo, Dave Marsh’ın 1982 basımı kitabından uyarlanacak; yürütücü yapımcı olarak Elvis’in eski eşi Priscilla Presley ile birlikte Jerry Schilling, Harvey Weinstein ve David Glasser rol alacaktı.

    Weinstein şirketinin kısa süre içerisinde şirketin ismini değiştirip prodüksiyonunu üstlendikleri yapımların jeneriklerinden Weinstein ismini sildirmesi bekleniyor. Bu şovlar arasında Six, Waco, Yellowstone, Amazon'un David O. Russell draması, Matt Weiner'in The Romanoffs’u ve MTV'nin Scream’i var.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top