Hesabım
    'Gülün Adı' Ekrana Uyarlanıyor

    John Turturro ve Rupert Everett oyuncu kadrosuna katıldı

    Alman medya şirketi Tele München Group ile İtalyan 11 Marzo, Palomar ve RAI Fiction işbirliğinde hayata geçecek olan proje, başrollerine usta aktörler John Turturro ve Rupert Everett'i kattı. Umberto Eco'nun klasikleşmiş eserinden uyarlanacak olan yapım, sekiz saatlik mini dizi formatında ekrana gelecek.

    14. yüzyılda geçen hikaye, bilge Fransisken Rahip William ile azimli çırağı Adso’nun, İtalya’nın kırsalında işlenen cinayetleri araştırma sürecini ele alıyor. İkili, cinayetlerin izini sürerken diğer yandan da kilisenin engizisyon mahkemesinde yer alan koyu katolik Bernardo Gui tarafından takibe alınırlar. Hikayede John Turturro, Rahip William of Baskerville karakterine hayat verirken Rupert Everett’i Bernardo Gui rolünde izleyeceğiz.

    Emmy ödüllü Nigel Williams senaryoyu Andrea Porporati ve Giacomo Battiato birlikte kaleme alıyor. Battiato aynı zamanda yönetmen koltuğunda da karşımıza çıkıyor. Roma’daki Cinecitta Stüdyolarında gerçekleşecek çekimler Ocak’ta başlayacak.

    Eco’nun romanı 1986’da Jean-Jacques Annaud tarafından beyazperdeye uyarlanmış; filmin başrollerinde Sean Connery ve Christian Slater yer almıştı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top