Hesabım
    Taciz İddialarının Yeni Odağı Louis C.K. Oldu

    New York Times bir haber daha yayımladı

    Harvey Weinstein'in taciz skandallarını ortaya çıkaran New York Times, yayımladığı yeni bir makalede, bu kez ünlü komedyen Louis C.K. ile ilgili taciz iddialarını gündeme taşıdı. Yazıda beş farklı kadın meslektaşı tarafından tacizle suçlanan C.K. birlikte çalıştığı oyunculara, çoğunlukla çalışma ortamlarında, mastürbasyon yaparken kendisini izlemeleri konusunda teklifte bulunduğu iddia edildi. C.K. ve menajerlerinin yazıyla ilgili yorum yapmayı reddettiği belirtildi.

    Komedyenler Dana Min Goodman ve Julia Wolov, Louis C.K.’in yaşattığı uygunsuz durumlarla ilgili detaylı açıklamalarda bulundular. 2002 yılında U.S. Comedy Arts Festivali sırasında Louis C.K.’in kendilerini otel odasını davet ettiklerini söyleyen ikili, odaya çıktıklarında C.K.’in bir anda soyunup mastürbasyon yapmaya başladığını iddia ettiler. Olay karşısında “paralize” olduklarını söyleyen iki aktris, hemen ardından odayı terk ettiklerini söylediler. Bir dizinin pilot bölümünde C.K. ile birlikte çalışan Rebecca Corry de benzer bir iddia ortaya attı. Corry, çekimler sırasında C.K.’in birlikte kulise gitmeyi ve mastürbasyon yaparken onu izlemesini teklif ettiğini söyledi.

    Hikayenin New York Times’da yayınlanmasından saatler önce haberi kulaktan kulağa yayılmaya başlamış ve komedyenin yeni filmi I Love You, Daddy'nin dün akşam gerçekleşecek olan New York prömiyerinin iptal ettiği duyurulmuştu. Aynı zamanda C.K.'in ismi, konuklar arasında bulunduğu Late Show with Stephen Colbert şovundan da çıkarılmıştı. Toronto Film Festivali’nde prömiyer yapan I Love You, Daddy, gösterimlerinin ardından konusu ve meselesini işleyişi bakımından negatif eleştirilerin odağı olmuştu. C.K.’in yazıp yönettiği ve başrolünde yer aldığı film, 17 yaşındaki bir genç kız ile adı seks skandallarıyla anılan 60’lı yaşlarındaki bir yönetmen arasındaki ilişkiyi konu ediniyor.

    Komedi dünyasının en ünlü simalarından C.K. son yıllarda dizi sektöründe büyük yükseliş yaşamıştı. Son sekiz yıldır FX ile başarılı işbirliklerine imza atan komedyen, yazıp yönettiği ve başrolünde yer aldığı FX dizisi Louie ile sükse yapmış, hemen sonrasında Baskets, Better Things, One Mississippi, The Cops gibi yapımlara imzasını atmıştı.

    FX Networks, makalenin New York Times’da yayınlanmasının ardından yaptığı açıklamada, suçlamalardan rahatsızlık duyduklarını ifade ederken birlikte yürüttükleri 5 farklı şovun yapımı esnasında Louis C.K. ile ilgili herhangi bir şikayet almadıklarını ancak çalışanlarını korumak için gerekli tüm aksiyonları aldıklarını ve konuyla ilgili inceleme başlattıklarını açıkladı.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top