Hesabım
    68. Berlin Film Festivali’nin Retrospektif Seçkisi Açıklandı

    Festival Weimar dönemi sinemasına ışık tutuyor

    Deutsche Kinemathek

    68. Berlin Uluslararası Film Festivali, "Weimar Cinema Revisited" başlığını taşıyan retrospektif bölümünde Weimar dönemi sinemasına odaklanacak. Seçki Alman sinemasının gelişmeye ve uluslararası alanda yayılmaya başladığı, Birinci Dünya Savaşı’nın sonu, Weimar Cumhuriyeti’nin şafağında üretilen yapımları izleyiciyle buluşturacak.

    Retrospektif bölümü Alman sinemasının en yaratıcı ve ilham verici dönemlerinden biri olan 1918-1933 yılları arasında üretilmiş kurmaca, belgesel ve kısa filmlerden oluşan 28 filme ev sahipliği yapıyor. Berlinale Direktörü Dieter Kosslick, Weimar Cumhuriyeti’nin ruhunu yansıtan ve kimlik sorunlarını ele alan seçkinin, hem komedi ve operetlerin hem de güçlü sosyal ve politik metinlere sahip filmlerden oluştuğunu belirtti.

    Retrospektif egzotik, gündelik ve tarih olmak üzere üç farklı tematik bölümden oluşuyor ve Im Auto durch zwei Welten (1927-1931), Busch (1930), Brothers (1929), The Other Side (1931) gibi yapıtları kapsıyor. Seçkide ayrıca önde gelen Alman arşivleri ve film enstitüleri tarafından tarafından restore edilmiş filmlerin prömiyer gösterimleri yapılacak. Bunlardan bazıları Fight for the Matterhorn (1928), Opium (1919) ve Christian Wahnschaffe (1920-1921).

    Festivalde sessiz film gösterimlerinin birçoğu ünlü müzisyenlerin katılımıyla canlı müzik eşliğinde gerçekleşecek. Maud Nelissen, Stephen Horne, Günter Buchwald ve Richard Siedhoff gibi isimler gösterimlere notalarıyla eşlik edecek. Retrospektif gösterimlerine bu yıl da Deutsche Kinemathek’te yapılacak çeşitli etkinlikler eşlik edecek. 

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top