Hesabım
    Doctor Who Bölümü 38 Yıl Sonra İzleyiciyle Buluşuyor

    1979'da yapımı yarıda kalan Tom Baker'lı Shada bölümü, BBC'nin girişimiyle sahneler eklenerek tamamlandı

    Ekran klasiği Doctor Who’nun 1979 yılında yapımına başlanan ancak tamamlanamayan "Shada" adlı bölümü, eski serinin başrol oyuncusu ve yapımcısı Tom Baker tarafından tamamlanıyor.

    Douglas Adams’ın senaryosunu kaleme aldığı, Tom Baker’ın ise başrolü sırtlandığı bölüm grev nedeniyle yarıda kalmış ve sonrasında bir kenara atılmıştı. BBC Worldwide’ın girişimiyle Shada, şirketin tozlu raflarından çıkarıldı ve bölümün yarım kalan parçası, bir animasyonla ve dördüncü Doktor Baker’ın rol aldığı yeni bir sahneyle tamamlandı. Baker seride 1974-1981 yılları arasında Zaman Lordu olarak görünmüştü.

    Bir Otostopçunun Galaksi Rehberi’nin yazarı Douglas Adams’ın senaryosunu kaleme aldığı Shada, Doktor ve yol arkadaşı Romana’nın Skagra adlı bir uzaylıyla yaşadığı savaşı ele alıyor. Cambridge kasabasında geçen hikayede, Shada, yüksek güvenlikli hapishane gezegeninin ismi.

    Yeni sahnelerin çekimleri Londra’daki BBC Television Center’da gerçekleştirildi. Bölümün müziklerine imzasını atan Mark Ayers, orijinal besteyi ve ses efektlerini 1970’lerin ekipmanlarını kullanarak yaptı. Yeni bölüm, Doctor Who’nun evi BBC One’da yayınlanmayacak; bunun yerine dijital platformda ve BBC Worldwide’ın çıkaracağı özel DVD aracılığıyla izleyiciyle buluşacak.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top