Hesabım
    Yönetmen Peter Baldwin Hayatını Kaybetti

    Emmy ödüllü yönetmen ve aktör Peter Baldwin 86 yaşında hayata gözlerini yumdu

    Sinema oyuncusu olarak başladığı kariyerine, ekranda yönetmen koltuğuna geçerek devam eden Emmy ödüllü yönetmen Peter Baldwin 86 yaşında hayatını kaybetti.

    1989’da The Wonder Years dizisiyle En İyi Yönetmen dalında Emmy Ödülü’ne uzanan Baldwin, bir diğer dizisi Mary Tyler Moore ile de bu ödüle aday gösterilmişti.

    Baldwin, beyazperde kariyerinde Stalag 17, Little Boy Lost ve The Ten Commandments gibi filmlerde göründükten sonra Clark Gable ve Doris Day gibi yıldız isimlerle birlikte rol alma şansını yakaladı. Ardından İtalya’ya taşındı; Roberto Rossellini, Dino Risi ve Francesco Rosi gibi ünlü yönetmenlerin filmlerinde yer aldı. İtalya’da kamera arkasını keşfeden Baldwin, usta yönetmen Vittorio De Sica’nın filmlerinde yardımcı yönetmen olarak çalıştı. 1964’te yazıp yönettiği Some Sort of Cage adlı doküdraması, Venedik Film Festivali’nde ödüle layık görüldü. Tekrar Amerika’ya dönen Baldwin, burada The Andy Griffith Show, The Partridge Family, Mary Tyler Moore gibi ünlü dizileri yönetmeye ve bu alanda isim yapmaya başladı.

    Rodney Dangerfield’ın başrolde yer aldığı Meet Wally Sparks filminde yönetmen koltuğuna geçen Baldwin, Bette Davis, Jamie Leigh Curtis ve Scott Glenn’in başrollerini paylaştığı HBO filmi As Summers Die’ın da yapımcılığını üstlendi.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top