Hesabım
    Charles Dickens Klasikleri Ekrana Uyarlanıyor

    İddialı proje Steven Knight, Ridley Scott, Tom Hardy ve BBC işbirliğinde hayata geçiyor

    BBC, İngiliz yazar Charles Dickens’ın klasikleşmiş yapıtlarını ekrana uyarlamak için harekete geçti. Proje, son yılların ses getiren İngiliz serilerinden Peaky Blinders’ın yaratıcısı, yönetmen ve senarist Steven Knight tarafından yürütülecek.

    Dizilerden ilki yazarın A Christmas Carol adlı ünlü yapıtından uyarlanacak ve üç parça halinde BBC One kanalında izleyiciyle buluşacak.

    Steven Knight imzalı projenin prodüksiyonu, Taboo dizisinin arkasındaki takım olan Ridley Scott’ın Scott Free şirketi ile Tom Hardy’nin yapım şirketi Hardy Son & Baker’ı yeniden bir araya getiriyor.

    A Christmas Carol’ın çekimleri önümüzdeki yıl başlıyor. Dizinin prömiyerinin ise 2019’un tatil döneminde gerçekleşmesi planlanıyor.

    İngiliz devi BBC’nin Dickens uyarlama tarihi eskiye dayanıyor. Kanal daha önce yazarın önde gelen klasik yapıtları Bleak House ve Great Expectations da dahil çeşitli uyarlamaları izleyiciyle buluşturmuştu. A Christmas Carol ise önce 1950’lerde, ardından 1970’lerde yine BBC tarafından ekrana uyarlanmıştı.

    Knight, BBC One, Scott Free ve Hardy geçmişte BBC ve FX dizisi Taboo’da işbirliği yapmışlardı. Tom Hardy dizinin ikinci sezonunda yer almış; ardından Peaky Blinders dizisinde de izleyici karşısına çıkmıştı. Hardy’nin A Christmas Carol’da rol alıp almayacağı ise henüz bilinmiyor. 

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top