Hesabım
    George Clooney İmzalı 'Watergate' Netflix’te Yayınlanacak

    Mini dizi, George Clooney ile Bridge of Spies’ın senaristi Matt Charman tarafından geliştiriliyor

    Netflix’in yeni mini dizisi Watergate skandalını ele alacak ve ünlü aktör George Clooney ile Bridge of Spies’ın senaristi Matt Charman’ın imzasını ta​​şıyacak.

    Watergate isimli mini seri, sekiz bölümden oluşuyor. Senaryosunu Charman’ın kaleme aldığı serinin yapımı, Clooney’nin şirketi Smokehouse Pictures tarafından gerçekleştiriliyor. Yürütücü yapımcı tarafında George Clooney ile birlikte partneri aktör Grant Heslov var.

    Smokehouse Pictures şirketi yakın dönemde Joseph Heller imzalı Catch-22 uyarlamasıyla da gündeme gelmişti. Mini dizi olarak geliştirilen dizinin yönetmen koltuğunda ve başrolünde Clooney’nin yer alacağı açıklanmıştı.

    Watergate dizisi, Amerikan tarihinin en çok ses getiren olaylarından biri olan Watergate skandalının baş aktörlerini ekrana getirecek.

    1972’nin Haziran ayında patlak veren skandal beş adamın, Ulusal Demokratik Komite’nin Washington’daki Watergate kompleksine gizlice girmesiyle başlıyor. Sonrasında yürütülen detaylı soruşturmada yakalanan adamların Beyaz Saray çalışanları olduğu ve muhalefet partisinin ofisine dinleme cihazları yerleştirmek için orada oldukları iddia ediliyor. Skandal, uzun soluklu araştırmaların ardından 2 yıl sonra ABC Başkanı Richard Nixon’ın istifasını açıklamasıyla sona eriyor.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top