Hesabım
    2017’nin En Çok Konuşulan Dizileri Belli Oldu

    Medya Takip Merkezi (MTM) 2017 yılı boyunca yazılı basında en çok konuşulan yerli dizileri araştırdı

    2017 yılının yazılı basında en çok konuşulan yerli dizileri Medya Takip Merkezi (MTM)’nin yaptığı açıklamayla ortaya çıktı. Buna göre listenin ilk sırasında 2006’dan beri ekranda kalan Arka Sokaklar dizisi yer aldı. Listede Arka Sokaklar'ı Diriliş Ertuğrul ve Kırgın Çiçekler dizileri takip etti.

    Medya Takip Merkezi’nin yaptığı araştırmada dizi sektörünün medyadaki yansımalarını incelenirken hangi dizinin yıl boyunca kaç haberde konuşulduğu incelendi.

    12 sezondur Kanal D ekranlarında izleyici karşısına çıkan polisiye dizisi Arka Sokaklar, yıl boyunca 5 bin 710 haberle basında adından söz ettirip en çok habere konu olan yerli dizi oldu. Hemen ardından gelen TRT’nin reyting rekortmeni dizisi Diriliş Ertuğrul 4 bin 545 habere konu olurken ATV dizisi Kırgın Çiçekler, 3 bin 435 haberle sıralamada üçüncü oldu.

    Yazılı basında en çok konuşulan diziler listesinde üst sıralarda yer alan diziler arasında TRT’nin geçtiğimiz Mayıs ayında final yapan dizisi Seksenler’i sırasıyla Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz, Aşk ve Mavi, İstanbullu Gelin, Kiralık Aşk, Yeni Gelin, Çocuklar Duymasın, Fazilet Hanım ve Kızları, İsimsizler, Söz, Payitaht Abdülhamid, Adı Efsane, İçerde, Baba Candır, Hayat Şarkısı, Vatanım Sensin ve Bodrum Masalı izledi.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top