Hesabım
    Oscarlı Yönetmen Damien Chazelle, Apple’a Dizi Yapıyor

    Chazelle ikinci dizi projesi için kolları sıvadı

    Netflix, Amazon ve Hulu gi​​bi devlerin yarıştığı sektöre sıkı bir giriş yapmaya hazırlanan Apple, bir başka iddialı projeye daha imza atıyor. La La Land’in Oscar ödüllü yönetmeni Damien Chazelle’in yazıp yönettiği drama dizisi Apple platformunda izleyiciyle buluşacak.

    Dizide senarist, yönetmen ve yapımcı olarak yer almaya hazırlanan Chazelle tüm bölümlerin senaryosunu yazmayı ve yönetmen koltuğunda oturmayı planlıyor. Yürütücü yapımcı tarafında Chazelle’e La La Land’de birlikte çalıştığı Jordan Horowitz ve Fred Berger ikilisi eşlik edecek. Dizinin yapımcılığını ise Ozark, House of Cards ve Counterpart gibi dizilere imza atan MRC üstlenecek.

    Proje, Chazelle’in ekrandaki ikinci işi olacak. Genç yönetmen Netflix’te yayınlanacak müzikal dizisi The Eddy için de hazırlıklarını sürdürüyor. Fransa’da çekilecek olan dizi, sekiz bölümden oluşuyor ve Jack Thorne tarafından kaleme alınıyor. Chazelle’in dizinin iki bölümünü yönetmesi bekleniyor.

    Chazelle’in 2016'ya damgasını vuran filmi La La Land altı dalda Oscar ödülünü kazanmış; Altın Küre töreninden ise yedi ödülle ayrılarak rekora imza atmıştı.

    Apple’ın yapımını sürdürdüğü projeler arasında Steven Spielberg’in Amazing Stories uyarlaması, Reese Witherspoon ve Jennifer Aniston’ın sabah programı dizisi, Octavia Spencer’ın Are You Sleeping projesi, Kristen Wiig’in başrolünde yer aldığı komedi serisi, Ron Moore imzalı bir uzay dizisi ve Steven Knight ve Francis Lawrence ikilisinin yeni dizisi See var.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top