Hesabım
    Patrick Süskind'in Ünlü Romanı 'Koku' Ekrana Uyarlanıyor

    Constantin ve Netflix iş birliğinde ekrana aktarılıyor

    Almanya merkezli yapım şirketi Constantin Film ve dijital içerik platformu Netflix, ünlü Koku (Perfume: The Story of a Murderer) romanının ekran uyarlaması için kolları sıvadı.

    Resident Evil, Downfall ve The Mortal Instruments: City of Bones gibi filmlere imzasını atan Almanya merkezli ünlü yapım şirketi, geçtiğimiz hafta Netflix ile masaya oturdu. Televizyon sektöründe emin adımlarla ilerleyen şirket, Almanca çekilecek olan Perfume dizisinin ortak prodüksiyonunu üstlenecek.

    Dizi, film uyarlaması Perfume gibi, Patrick Suskind'in dünyaca ünlü romanı Perfume: The Story of a Murderer’dan uyarlanıyor. Constantin, 2006 tarihli Tom Tykwer filminin de yapımcı şirketiydi.

    Perfume romanının ve filminin hikayesi 18. yüzyıl Fransası’nda geçiyor ve koku alma duyusu olağanüstü şekilde gelişen Jean-Baptiste Grenouille’yi merkeze alıyor. Dünyanın en iyi parfümcüsü olan adam, dünyanın en iyi parfümünü yaratmayı takıntı haline getiriyor. Dizi ise hikayenin ana hatlarını takip etmekle birlikte günümüz Almanyası’ndaki bir yatılı okulda geçecek. Yatılı okuldaki genç kız öğrenciler bir bir ortadan kaybolmaya başladıktan sonra her birinin cesedi bulunacak.

    Uyarlamanın oyuncu kadrosunda başı Wotan Wilke Mohring, August Diehl, Friederike Becht, Christian Friedel ve Ken Duken gibi isimler çekerken yönetmen koltuğunda Philipp Kadelbach var. Dizinin prömiyerinin sonbahar aylarında gerçekleşmesi planlanıyor.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top