Hesabım
    Terry Pratchett İmzalı Diskdünya Serisi Ekrana Uyarlanıyor

    BBC Studios hazırlıklara başladı

    Terry Pratchett’ın kaleme aldığı ünlü Diskdünya romanları serisi, BBC Studios tarafından televizyona aktarılıyor. Deadline’da çıkan özel habere göre altı bölümden oluşacak dizinin ismi The Watch olarak kararlaştırıldı.

    The Watch’un senaryosunu Strike Back, The Musketeers ve Das Boot gibi yapımlarda imzası bulunan Simon Allen kaleme alacak. BBC Studios, prodüksiyonu Pratchett’ın şirketi Narrativia ile birlikte yürütecek.

    41 romandan oluşan Diskdünya (Discworld) serisi, Büyük A'tuin isimli dev kaplumbağanın sırtındaki dört filin üzerinde dengede duran yassı bir disk olan Diskdünya'da geçiyor. The Watch’un hangi Diskdünya romanından uyarlanacağı henüz kesinlik kazanmadı.

    Terry Prachett’ın ekrana aktarılan son yapıtı, Neil Gaiman ile birlikte kaleme aldığı Good Omens olmuştu. Michael Sheen ve David Tennant’ın başrollerinde yer aldığı dizinin çekimleri geçtiğimiz Eylül ayında Lonra’da ve Güney Afrika’da başladı. BBC Two ve Amazon tarafından uyarlanan altı bölümlük dizi 2019’da izleyiciyle buluşacak.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top