Hesabım
    Netflix’in Troya Dizisi Yolda!

    BBC ve Netflix ortaklığında hayata geçiriliyor

    2018 yılı, Türkiye Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından tüm dünyada Troya Yılı ilan edilmişti. Hemen akabinde BBC ve Netflix de Troya ile ilgili ortak bir proje için bir araya geldi.

    İngiliz basınında çıkan habere göre, Türkiye’nin Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından tüm dünyada 2018 Troya Yılı ilan edilmesinin ardından BBC ve Netflix ortaklığında bir proje yaratılıyor.

    Troy, Fall Of a City adını taşıyan tarihi dizi, Troya’nın tarihini ve tüm dünya üzerindeki etkisini gözler önüne sererken Truva Savaşı’nda yaşananlar ve Paris ile Helen arasındaki ilişki de konu edinilecek. İngiltere ve Amerika ortak yapımı dizinin başrollerinde David Gyasi, Hakeem Kae-Kazim ve Louis Hunter yer alacak.

    2018’in ilgi odağı haline gelen Troya Antik Kenti’nin UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesine Kabulü’nün 20.yılı sebebiyle 2018 yılı tüm dünyada ‘’Troya Yılı’’ ilan edildi.

    Troya, Çanakkale Valiliği ve Türkiye Cumhuriyeti Kültür Bakanlığı’nın ortak çalışması ile tüm dünyaya tanıtılırken kentin bulunduğu noktada özel bir ‘Troya Müzesi’ de açılacak. Müze açılışı için Troya filminin ünlü oyuncularının da davet edildiği haberler arasında.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top