Hesabım
    Yüzüklerin Efendisi Dizisinin Bütçesi Rekor Kıracak

    İddialı yapım için öngörülen bütçe 500 milyon dolar

    Amazon’un geçtiğimiz yılın son aylarında gündeme oturan Yüzüklerin Efendisi dizisi projesi, ünlü platform için devasa bir servete mal olacak gibi görünüyor. Kimi kaynaklara göre, henüz prodüksiyon ön hazırlıkları süren dizinin 500 milyon dolarlık bir bütçeyle kotarılması bekleniyor. Bu, Yüzüklerin Efendisi film serisinin iki katı bir bütçeye sahip olması anlamına geliyor.

    2000’li yılların başlarında vizyona giren Yüzüklerin Efendisi serisi, toplamda 281 milyon dolarlık bir bütçeyle kotarıldı. Öte yandan üçlemenin devamı niteliğindeki Hobbit serisi için 623 milyon dolar harcandı. Bu rakamlara bakıldığında dizinin, dev prodüksiyonlu film serisinden iki kat daha fazla bir bütçeye sahip olacağı ortaya çıkıyor.

    Dizinin bütçesinin önemli bir kısmı, eserin uyarlama haklarından ileri geliyor. Amazon, J. R. R. Tolkien imzalı kitapların yalnızca dizi haklarını satın almak için 250 milyon dolarlık rekor bir telif ödemişti. Buna yapım ve pazarlama bütçeleri eklendiğinde tutarın yarım milyar doları bulması bekleniyor.

    Son yıllarda ekranın en pahalı işi olan Game of Thrones’un bir bölümlük bütçesinin 15 milyon dolar civarında olduğunu ekleyelim.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top