Hesabım
    Duffer Kardeşler ‘Stranger Things’in Çalıntı Olduğu İddiasını Yanıtladı

    Yönetmen Charlie Kessler’ın iddialarına cevap geldi

    Geçtiğimiz gün yönetmen ve yapımcı Charlie Kessler, Montauk adlı projesinin Duffer Kardeşler tarafından çalındığını ve Stranger Things’in böyle ortaya çıktığını iddia etmişti. Kessler dizinin yaratıcıları Duffer Kardeşler'e, Stranger Things’i yaparken senaryo, fikir ve hikayesinin kullanıldığını ileri sürerek dava açmıştı.

    Gündeme bomba gibi düşen iddianın ardından Matt ve Ross Duffer cephesinden de beklenen açıklama geldi. Yönetmenler, avukatları Alex Kohner aracılığıyla yaptıkları açıklamada Stranger Things’in 2012 yapımı Montauk filminden çalındığı iddiasını reddettiler.

    Dufferların bildirisinde şu cümleler yer alıyor: “Mr. Kessler’ın iddiasında hiçbir haklılık payı yok. Kessler’ın Stranger Things’in yaratım ve gelişim süreciyle hiçbir bağlantısı yoktur. Duffer Kardeşler, Mr. Kessler’ın kısa filmini görmüş ya da onunla herhangi bir proje üzerine konuşmuş değiller. Bu başkalarının yaratıcılığından ve emeğinden çıkar sağlama girişiminden başka bir şey değil.

    Kessler’ın açtığı davadaki iddialara göre Kessler, Duffer Kardeşler ile 2014’te tanışmış ve onlara 2012 yapımı kısa filmi Montauk’u, ekrana uyarlama fikrinden bahsetmişti.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top