Hesabım
    McMafia 2. Sezon Onayını Kaptı

    BBC One’dan beklenen yeşil ışık geldi

    Suç dizisi McMafia’nın ikinci sezonuyla ekranlara geri döneceği kesinleşti. BBC One, en popüler yapımlarından biri olan dizi için sekiz bölümden oluşan ikinci sezon onayını verdi.

    McMafia, Misha Glenny’nin romanından ekrana uyarlanıyor. Hossein Amini ve James Watkins’in imzasıyla hayata geçen dizi, Alex Godman adlı başkarakterinin organize suç dünyasına adım atmasını ve gün geçtikte bu yozlaşmış düzene alışmasını konu ediniyor. Alex Godman karakterine İngiliz aktör James Norton hayat veriyor.

    Cuba Pictures’ın yapımını üstlendiği dizinin yürütücü yapımcıları arasında Amini, Watkins, Glenny, Nick Marston, Dixie Linder, Ben Hall, Robyn Slovo, Elizabeth Kilgarriff ve Paul Ritchie var.

    McMafia ilk sezonunda, Birleşik Krallık’taki Rusya Büyükelçiliği tarafından ülkedeki Rusları suçlu gibi resmettiği gerekçesiyle eleştirilmişti.

    Elçilik resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşımlarda dizinin Rusları olumsuz yönde portrelediğini söylerken tepkisini şu sözlerle ifade etmişti: “McMafia, Britanya’yı, Rusyalı gangsterlerin oyun alanı gibi tasvir ediyor. Birleşik Krallık’taki Rusların suç işleme oranı, ulusal ortalamanın altında. Neyse ki takipçilerimiz BBC’nin yaydığı klişeleri dikkate almıyor.”

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top