Hesabım
    Watchmen Uyarlamasıyla İlgili İlk Detaylar Geldi

    Damon Lindelof'tan samimi açıklamalar...

    The Leftovers’ın yaratıcısı Damon Lindelof, Watchmen hayranlarına hitaben bir mektup kaleme aldı. Mektupta dizi uyarlamasıyla ilgili fikirlerini ve niyetlerini paylaştı.

    Lindelof, Instagram hesabından paylaştığı beş sayfalık mektupta, dizinin, orijinal hikaye ve film uyarlamasının karışımı olacağını belirtti. Uyarlarken nasıl bir yol izleyeceğini açıkladı ve Watchmen hayranlarından bu yeni bakış açısını kabul etmelerini rica etti.

    Ünlü senarist ve yapımcı, mektubunda Alan Moore ve Dave Gibbons imzalı grafik romanı neden uyarlamak istediğini kişisel ve politik nedenleriyle birlikte kaleme aldı. 12 yaşındayken babası sayesinde Watchmen’in ilk iki sayısını edindiğini söyledi ve Watchmen ile arasındaki bağdan bahsetti.

    Mektupta şu satırlar yer aldı: “Öncelikle Watchmen üzerine çalıştığım için rahatsızlık duyanlardan özür diliyorum. Mr. Moore ve Mr. Gibbons’ın otuz yıl önce yarattığı 12 sayıyı ‘uyarlamak’ gibi bir dileğimiz yok. Bu dergiler çok kutsal bir yerdeler ve yeniden yaratılacak ya da taklit edilecek değiller. Sadece yeniden düzenlenecekler. Öte yandan ‘devam dizisi’ de yapmıyoruz. Bu hikaye, yaratıcılarının enfes bir şekilde inşa ettiği o evrende geçecek. Ancak yeni hikaye kesinlikle orijinal olmalı. Yeni sorular sormalı ve dünyaya yeni bir pencereden bakmalı. Her şeyden öte çağdaş olmalı.”

    Damon Lindelof, Watchmen’i ekrana uyarlaması için yapılan teklifi daha önce iki kez reddetmişti. Watchen uyarlaması henüz HBO’da proje aşamasında bulunuyor ve sezon onayı almayı bekliyor.

    A post shared by Damon (@damonlindelof) on

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top