Hesabım
    ABC Irkçı Tweet’ler Yüzünden Hit Dizisi ‘Roseanne’i İptal Etti

    Roseanne Barr’ın attığı tweet’ler dizinin sonunu getirdi

    ABC’nin yıllar sonra yeniden ekranlara dönen hit komedisi Roseanne, başrol oyuncusu Roseanne Barr’ın ırkçı tweet’leri yüzünden iptal edildi. Barr’ın ırkçı söylemleri Twitter’da büyük yankı uyandırdı.

    Bir süredir Donald Trump yanlısı çıkışlarıyla tepki toplayan Roseanne Barr, dün gece Twitter hesabından Barack Obama’nın danışmanı Valerie Jarrett’a saldırdı. Barr attığı bir tweet’te Jarrett’ın Müslüman Kardeşler ve Planet of the Apes’in ortak çocuğu gibi olduğunu söyledi. Ardından Chelsea Clinton ve George Soros'la ilgili de ırkçı söylemlerde bulundu.

    Barr gelen tepkilerin ardından özür diledi ve Twitter hesabını kapattı. Dakikalar sonra ise daha uzun bir özür tweet’iyle geri döndü. Barr “Valerie Jarrett ve tüm Amerikalılardan özür diliyorum. Politikalarıyla ve görünümüyle ilgili yaptığım kötü şaka için çok üzgünüm” dedi.

    Özürün birkaç saat sonrasında ABC, diziyi iptal ettiğini duyurdu. ABC Entertainment’ın Genel Müdürü Channing Dungey iptal kararını şu cümleyle duyurdu: “Roseanne’nin Twitter’daki ifadeleri tiksindirici, çirkin ve bizim değerlerimize aykırı. Bu yüzden dizisini iptal etmeye karar verdik.” ABC, internet sitesinden diziyle ilgili tüm bilgileri kaldırdı.

    Barr’ın saldırgan söylemleri dizinin teknik ekibinden ve oyuncu kadrosundan da sert tepkiler gördü. Ayrıca dizinin tekrarlarının yayınlandığı Paramount Network, TV Land, CMT ve Hulu gibi platformlar da dizinin yayınını durdurduğunu açıkladı.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top