Hesabım
    HBO Dizisi ‘My Brilliant Friend’in lk Fragmanı Yayınlandı

    HBO’nun ‘My Brilliant Friend’ uyarlamasından ilk fragman geldi

    HBO dizisi My Brilliant Friend, ilk fragmanını görücüye çıkardı. Venedik Film Festivali’nde prömiyer yapan dizi, Elena Ferrante’nin aynı adlı romanından uyarlanıyor ve yıllara yayılmış çalkantılı bir dostluğun izlerini sürüyor.

    Sekiz bölümden oluşan My Brilliant Friend, yakın arkadaşlar Elena ve Lila’yı takip ediyor. Hikaye bu dostluğun filizlendiği 1950 yılında başlıyor; karakterlerin aşk ve ölüm gibi kavramlarla tanışarak hayata atılmasını izliyor. Dizinin tüm bölümlerini Hungry Hearts’ın yönetmen ve senaristi Saverio Costanzo yönetti. Başrollerde ise karakterlerin iki farklı dönemine Elisa Del Genio, Ludovica Nasti, Gaia Girace ve Margherita Mazzucco gibi isimler hayat verdi.

    My Brilliant Friend romanı, Ferrante’nin dört kitaptan oluşan serisinin ilk yapıtı. 2012 yılında basılan romanı 2013, 2014 ve 2015 yıllarında gelen üç roman daha izledi. HBO’nun, serinin geri kalan üç romanını da farklı diziler halinde ekrana aktaracağı konuşuluyor.

    HBO’nun İngilizce dışında bir dildeki ilk dizisi olan My Brilliant Friend, HBO ve ünlü İtalyan kanalı RAI arasındaki işbirliğiyle ekrana taşındı.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top