Hesabım
    Netflix ‘Narnia Günlükleri’ni Ekrana Uyarlıyor

    ‘Narnia Günlükleri’ romanlarından uyarlanan dizi ve filmler Netflix’te yayınlanacak

    Netflix, Narnia Günlükleri (Chronicles of Narnia) romanlarını ekrana taşımak için hazırlıklara başladı. Dev platform, C.S. Lewis’in ünlü romanlarını, dizi ve film olarak ekrana uyarladığını açıkladı.

    Toplamda yedi romandan oluşan seri, dünya üzerinde 47 dile çevrilmiş ve 100 milyondan fazla okura ulaşmış durumda. Netflix, yedi romanın da haklarını elinde bulunduran ilk şirket oldu.

    Chronicles of Narnia dizisinin yapımcılığını Mark Gordon, Douglas Gresham ve Vincent Sieber üstlenecek. Üçlü, filmde yapımcı olarak da boy gösterecek. Netflix’in içerik şefi Ted Sarandos gelişmeyle ilgili duygularını şöyle özetledi: "Narnia hikayeleri dünya genelinde her nesilden okura hitap etti. Aileler, Aslan gibi karakterlerle ve Narnia’nın tüm dünyasıyla büyük bir aşk yaşadılar. Önümüzdeki yıllarda onlara ev sahipliği yapacağımız için çok heyecanlıyız.”

    Narnia Günlükleri daha önce hem ekrana hem de beyazperdeye uyarlandı. Beyazperde 2005-2010 yılları arasında gösterime giren 4 film, dünya genelinde 1 milyar dolarlık hasılat elde etti.

    facebook Tweet
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top