Hesabım
    ‘Feud: Bette and Joan’ Davası Yüksek Mahkemeye Taşınıyor

    Hollywood efsanesi Olivia de Havilland, ‘Feud: Bette and Joan’ davasından vazgeçmiyor

    Feud: Bette and Joan cephesinde sular durulmuyor. Hollywood’un efsanevi yüzlerinden Olivia de Havilland, bir yılı aşkın süredir devam eden telif davasını Yüksek Mahkemeye taşımaya karar verdi.

    102 yaşındaki aktris, Feud konusunda geri adım atmamaya kararlı. İki Oscar ödüllü oyuncu, dizi için rızasının alınmadığını öne sürerek açtığı davada olumlu bir sonuç elde edemeyince bu kez Yüksek Mahkemenin yolunu tuttu.

    Olivia de Havilland'ın avukatı davanın ilk dönemlerinde, dava gerekçesini şu sözlerle duyurmuştu: "FX, Olivia de Havilland’ın isminin ve kimliğinin kullanılması için hiçbir izin almamıştır. Üstelik Havilland dizide gerçek dışı bir şekilde yansıtılmış ve 80 yıllık yaşamı boyunca kurduğu kariyeri tehlikeye sokulmuştur.” Dizide usta oyuncuya Oscar ödüllü Catherine Zeta-Jones'un hayat verdiğini hatırlatalım. 

    Feud, American Horror StoryAmerican Crime Story ve Glee gibi popüler dizilerin yaratıcısı Ryan Murphy tarafından ekrana taşındı. Dizi ilk sezonunda unutulmaz Hollywood yıldızları Bette Davis ve Joan Crawford arasındaki tarihi düşmanlığı işlemişti.

    facebook Tweet
    Benzer Haberler
    Öneriler
    Yorumlar
    Back to Top